Vesti
Sport
Đokoviću nagrada „Povratak godine”, Vajda najbolji trener
09.11.2018. 20:00
Izvor: Politika
Đokoviću nagrada „Povratak godine”, Vajda najbolji trener
Najbolji srpski teniser Novak Đoković dobio je ATP nagradu „Povratak godine”, dok je njegov trener Marijan Vajda najbolji ove sezone.
Srpski as dobio je priznanje glasovima kolega nakon što je za samo četiri i po meseca od 22. mesta završio godinu na prvom posle osvajanja dva gren slema - Vimbldona i US Opena i dva Mastersa u Sinsinatiju i Šangaju.– Đoković je obezbedio istorijski povratak na mesto broj 1 na kraju sezone i postao je prvi teniser izvan Top 20 koji se popeo na čelo liste u toku iste sezone. Peti put je godinu završio kao prvi, što je uspelo još Džimiju Konorsu i Rodžeru Federeru, a ispred je samo Pit Sampras – navodi se na sajtu ATP-a, prenosi Tanjug.
Slovački stručnjak Vajda, koji se vratio u Đokovićev tim u aprilu, proglašen je za najboljeg u izboru trenera, a u obrazloženju se ističe da je Novaka odveo ponovo do vrha.
Nagrade su dobili Stefanos Cicipas (najviše napredovao), Rodžer Federer (omiljeni igrač navijača), Oliver Marah i Mate Pavić (najbolji dupl), Aleks de Minor (najbolji novajlija), Rafael Nadal (fer-plej), Tomi Robredo (za humanost) i Majk Brajan i Džek Sok (omiljeni dubl navijača).