Vesti
Sport
Crveno-beli najverovatnije BEZ PETORICE standardnih fudbalera u Napulju
26.11.2018. 20:00
Izvor: Blic
Crveno-beli najverovatnije BEZ PETORICE standardnih fudbalera u Napulju
Milan Pavkov, junak pobede nad Liverpulom, putovaće u Italiju, ali pitanje je da li će igrati. Povređeni su i Stojković, Savić, Čaušić i Jovančić.
“Doktor Dejan Purić je moj najbolji drug”, više puta ove sezone ponovio je trener Crvene zvezde Vladan Milojević. Ista priča je i pred meč sezone sa Napolijem (sreda, 21 sat) za koji Milojević ima ozbiljnih problema da sastavi startnu postavu. Razlog su povrede i sada svi na “Marakani” očekuju čudo doktora Purića i njegovog tima.
Za početak, gotovo je sigurno da u timu za duel u Napulju neće biti kapitena Vujadina Savića. On još od prvog kola Lige šampiona ima problema sa zdravljem - stomačni mišići, a sada zadnja loža. Savić je stisnuo zube i pod injekcijama je odigrao svih 90 minuta u pobedi nad Liverpulom (2:0), ali to je bilo to. Nije ga bilo u protokolu za utakmice sa Dinamom, TSK i Radničkim.
Identična priča važi i za Milana Pavkova koji, kao i Savić, nije igrao od Liverpula. Pavkov takođe ima problem sa zadnjom ložom i svakodnevno je na terapijama. Šanse da zaigra protiv Napolija su 50-50, kažu u Crvenoj zvezdi, a više će biti poznato u utorak, kada Beograđani kreću na gostovanje. Situacija je takva da trener Milojević mora da rizikuje jer od utakmice na stadionu “Sao Paolo” zavisi i Zvezdina sudbina u Evropi.
Pavkov želi da igra, isto želi i armija navijača crveno-belih, međutim pitanje je koliko u ovom trenutku on može da pruži na terenu. Možda da odigra prvih 45 minuta ili da čeka priliku sa klupe ili... Pitanja je bezbroj, a odgovor jedino može da pruži doktor Purić.
- Voleo bih da postignem gol protiv Napolija i da prođemo grupnu fazu Lige šampiona - rekao je Pavkov, koji je tako indirektno poručio da postoji šansa da ga u sredu vidimo u startnih 11.
Da je Pavkov ključ za Zvezdinu igru u Evropi pokazuju i izveštaji italijanskih medija koji prate da li će biti spreman za sredu. Jasno je da se visokog napadača plaši i odbrana Napolija, koja je u prvom meču na “Marakani” lako zaustavila usamljenog Boaćija. Bez Pavkova, crveno-beli gube prednost u skok igri koja bi trebalo da bude važan, a možda i presudan faktor u Napulju.
Treći junak pobede nad Liverpulom na kog Milojević ne može da računa je Filip Stojković. Desni bek je stradao baš u meču sa “crvenima”, kada je iznet sa terena u 59. minutu. Zbog povrede ligamenata skočnog zgloba moraće da pauzira do kraja meseca, a nedoumica je i da li će biti spreman do 11. decembra, kada u Beogradu gostuje Pari Sen Žermen.
Problemi nikada ne idu sami, tako da Vezuv neće videti ni Dušan Jovančić. On je na nogama izdržao meč sa Liverpulom, ali je odmah bilo jasno da mu je, verovali ili ne, stradala zadnja loža. Jovančić je zajedno sa Pavkovim bio na terapijama, međutim njegov oporavak nije išao željenim tokom i ispao je iz kombinacija za peto kolo Lige šampiona.
Peto ime na listi povređenih je Goran Čaušić koji takođe nije igrao posle Liverpula. Čaušić je bio rovit i za meč sa slavnim engleskim klubom, ali je uspeo da odigra 25 minuta.
Poslednja “žrtva” je Nenad Krstićić, koji je protiv Radničkog dobio udarac u koleno i na poluvremenu je ostao u svlačionici. Trener Milojević nije želeo da bilo šta razikuje, a danas će biti poznato da li se radi o ozbiljnijoj povredi, odnosno da li će bar Krstičić biti spreman za Napoli.
Zasad jedina dobra vest je da Ričmond Boaći trenira. Praktično, to je sve što znamo o stanju napadača crveno-belih koji je van stroja punih mesec dana, tačnije od duela sa Liverpulom na “Enfildu”. Boaći je počeo da radi sa loptom, ali daleko je od forme po kojoj ga pamtimo i sigurno je da ne može da izdrži svih 90 minuta.
U prevodu to znači da Vladan Milojević ne mora da razmišlja o sastavu za Napoli, odnosno da će igrati 11 zdravih. Borjan je na golu, Rodić, Babić, Degenek, Gobeljić, Jovičić, Krstičić, Srnić, Marin, Ben i Boaći.