Vesti
Sport
Zvezda preko Hajdina i Jovičića do pobede nad Vakerom
28.01.2019. 20:00
Izvor: Blic
Zvezda preko Hajdina i Jovičića do pobede nad Vakerom
Fudbaleri Crvene zvezde pobedom su startovali na pripremama u Turskoj, pošto su u prvom kontrolnom meču savladali Vaker iz Nordhauzena sa 2:0 (2:0).
Trener Vladan Milojević je na meču protiv nemačkog kluba na teren poslao dve različite postave, pa su tako od prvog minuta zaigrali Borjan, Hajdin, Savić, Babić, Rodić, Jovančić, Jovičić, Ben, Marin, Jirka, Pavkov, dok je šef stručnog štaba crveno-belih u nastavku odlučio da na teren pošalje Popovića, Gobeljića, Stojkovića, Milunovića, Terzića, Čaušića, Milijaša, Jevtovića, Simića, Ebisilija i Joveljića.
Zvezda je od starta želela da pokaže da je kvalitetnija od protivnika, pa je već u četvrtom minutu uspela da dođe do prednosti preko Stefana Hajdina. Odlično je po desnoj strani prošao Erik Jirka, koji je asistirao Benu. Napadač sa Komorskih ostrva je pao, ali sudija nije dosudio penal. To kao da je zbunilo fudbalere nemačkog tima, pošto su potpuno stali, a njihovu smušenost je iskoristio Stefan Hajdin, koji je natrčao iz drugog plana i milimetarski preciznim udracem je savladao golmana Vakera.
Nisu se na tome zaustavljali crveno-beli, već su u osmom minutu imali novu kolosalnu šansu. Upravo je tada došlo do gužve u šesnaestercu Vakera, veliku priliku su imali najpre Jirka, zatim i Rodić, ali je golman Aulig ovoga puta ostao nesavladan. Sa druge strane, nisu ni rivali Zvezde bili tako bezopasni, pa su tako samo dva miuta kasnije preko Pišinoa mogli da izjednače. Iskoristili su Nemci propust odbrane lidera Superlige, napadač Vakera je ostao sam, ali je glavom šutirao pored gola.
Narednih desetak minuta nije bilo velikih šansi, međutim i to je promenjeno nakon što je Milan Pavkov u 21. minutu propustio kolosalnu priliku. Zvezda je u većem delu meča pretila protivniku, bila je bolji rival i posle nekoliko neiskorišćenih šansi uspela je da duplira prednost. Ovoga puta je u ulozi egzekutora bio Branko Jovičić, koji je sredinom prvog poluvremena šutirao sa distance, a posle njegovog udarca lopta je golmanu Auligu prošla kroz noge i završila je u mreži.
Sa rezultatom 2:0 se otišlo na poluvreme, a u nastavku je trener Vladan Milojević potpuno promenio postavu, pa su se na terenu našli mladi Terzić i Joveljić, mesto u srcu odbrane je zauzeo Nemanja Milunović, pored koga se nalazio Filip Stojković, dok je kapitensku traku od Vujadina Savića preuzeo Nenad Milijaš.
Na početku drugog dela igrači Vakera su bili znatno bolji nego u prvom delu, pa su pokušali da priprete golmanu Zoranu Popoviću, koji je zamenio Borjana, ali se on nije dao. Sa druge strane, Zvezda je imala kolosalnu šansu u 55. minutu, kada je zicer imao mladi Joveljić, ali je njegov udarac zaustavio golman tima iz Nordhauzena.
Protivnik je u drugom poluvremenu bio nešto bolji, pa je Popović bio na mukama, ali je odličnim intervencijama uspevao da zaustavi Vaker da smanji prednost. Posebno je šut Šola u 60. minutu bio opasan, pa je golman Zvezde morao da se ispruži koliko je dug kako bi loptu prebacio preko prečke. I to nije bilo sve od napada Nemaca, pošto je Popović bio na mukama i u 66. minutu, no i tada je odlično reagovao i zaustavio je udarac Mikelsa.
Nije ni Zvezda bila bez odgovora na napade protivnika, pošto su sredinom drugog poluvremena opasno pripretili Dejan Joveljić i Veljko Simić, no u odsudnim trenucima je izostalo koncentracije, pa je lopta završavala van okvira gola.
Ređale su se i do kraja šanse pred golom Vakera iz Norhauzena, najbolju su propustili Milan Jevtović, kome je u 85. minutu odbrani protivnički golman Jokanović, zatim i Gobeljić i Ebisilio, ali promene rezultata do kraja nije bilo. Tako su crveno-beli slavili sa 2:0 u prvom kontrolnom meču na pripremama u Beleku, a narednu proveru imaće u sredu (15 sati) protiv bečke Austrije.