Vesti
Sport
GOSTOVANJE PARTIZANA RUKOMETNI SPEKTAKL: Novi Pazar dočekuje crno-bele u derbiju 14. kola Superlige
30.01.2019. 20:00
Izvor: Kurir
GOSTOVANJE PARTIZANA RUKOMETNI SPEKTAKL: Novi Pazar dočekuje crno-bele u derbiju 14. kola Superlige
Trener rukometaša Novog Pazara Nedeljko Vučković rekao je danas da će predstojeća utakmica protiv Partizana u dvorani Pendik, kojom se nastavlja takmičenje u Superligi, biti pravi spektakl.
"Meč dolazi u nezgodnom trenutku. Zbog nekih povreda doziramo treninge, a zajedno smo tek dve sedmice. U malom smo zaostatku, ali nema jadikovanja. Nadam se da će dvorana biti puna. Mi ćemo biti spremni da se borimo svih 60 minuta za publiku i grad. Neka pobede rukomet i sport", rekao je Vučković novinarima u Novom Pazaru.
On je tokom zimske pauze na klupi Pazaraca nasledio Nedeljka Matića, a ekipu su napustili i levo krilo Boris Radivojević, čiji je novi klub Partizan, te srednji bek Bojan Grujičić, koji je otišao u Krivaju iz Zavidovića u BiH.
Novi Pazar je iz subotičkog Spartak Vojputa doveo levokrilnog juniorskog reprezentativca Aleksu Maksića.
Devet kola pre kraja regularnog dela prvenstva, Novi Pazar i Partizan drže treću i četvrtu poziciju u Superligi sa po 16 bodova.
U prvom ovosezonskom duelu u Beogradu, Novopazarci su slavili protiv crno-belih sa 26:24.
"Sledi teška utakmica. Partizan je u odnosu na naš prethodni meč jači za četvoricu dobrih rukometaša, a mi imamo odličnu atmosferu i novog trenera, koji će iskustvom doprineti da nastavimo s dobrim igrama i pobedama. Biće to derbi u svakom smislu. Očekujem veliku borbu i dobro ispunjenu dvoranu", kazao je golman Pazara Janko Gemaljević.
Utakmica 14. kola Superlige izmedju Novog Pazara i Partizana zakazana je za subotu od 18.00, a ulaz na tribine dvorane Pendik je besplatan.