Slobodno vrijeme
Moda
Predstavljena nova kolekcija brenda Plusminus za urbane i drugačije osobe
18.05.2017. 12:00
Izvor: klix.ba
Predstavljena nova kolekcija brenda Plusminus za urbane i drugačije osobe
U Bazerdžanu na sarajevskoj Baščaršiji premijerno je predstavljena ljetna kolekcija "Art.Cut.Different" brenda Plusminus koji je nastao kao simbioza dizajna i umjetnosti kroz rad dizajnerke Ene Dujmović i grafičara Borisa Majstorovića.
Koncept Plusminusa je prenošenje crteža na platno i postavljanje istog u trodimenzionalnu formu, a danas su predstavljeni zanimljivi dizajnerski komadi koji se mogu nositi u svakodnevnim, ali i u svečanim prilikama.
"Nova kolekcija Art.Cut.Different. za ideju ima rezanje grafike i uklapanje u dijelove dizajna odjevnog predmeta. Time crtež gubi svoju primarni smisao i igrom rezanja ostvaruje sasvim novu interpretaciju samog sebe", rekla je Ena Dujmović.
Kolekciju čini sedam odjevnih komada te nekoliko "one of a kind" asesoara. S obzirom na to da je cilj da grafika dođe do izražaja materijali su isključivo prirodni i bijele boje.
"Plusminus kolekcija može biti shvaćena kao moda, modna kreacija koja dobro izgleda, ali istovremeno i kao savremena umjetnost koja je pronašla novi vid prezentovanja. Cilj je da se onome što je inače klasični patern koji ukrašava određeni kroj da stvarna umjetnička i simbolička vrijednost te da pri tome vizuelna slika bude zanimljivija. Grafike umjetnika Borisa Majstorovića na ovaj način oživljavaju i postaju nosive. Želimo probuditi svijest za umjetnost koja se danas polako gubi", rekla je Ena .
Plusminus spaja modu i umjetnost na specifičan način te je svaki komad unikatan i drugačiji. Namijenjeni su urbanim, modernim i samosvjesnim ženama koje cijene umjetnost i ručnu izradu.