Slobodno vrijeme
Moda
Belma Tvico Stambol predstavila Cherry blossom kolekciju za proljeće-ljeto 2017.
23.02.2017. 12:00
Izvor: klix.ba
Belma Tvico Stambol predstavila Cherry blossom kolekciju za proljeće-ljeto 2017.
Nova kolekcija Ready To Wear za proljeće ljeto 2017 je ultimativno ženstveno rješenje za proljeće i ljeto, dovoljno odrasla za dnevne poslovne varijante, te dovoljno zaigrana i lepršava za večernje prilike.
Ovi komadi u pastelnim macaroon nijansama savršeno balansiraju na teritoriji između praktičnog chica i sexy nonšalancije, dok su ujedno svojevrsni omaž japanskoj mladalačkoj kulturi i origami umjetnosti sa svojim ravnim linijama i smjelim izrezima. Sve ovo, kombinovano sa ženstvenim oblicima šezdesetih godina i cool stavom sedamdesetih godina daju savremeni i sofisticirani izgled koji se može nositi i stilizovati u svim prilikama. Upravo ono što danas moderna žena želi.
Na snimanju editorijala za kolekciju sarađivala je sa kreativnom agencijom HIVE. Stilistica Gordana Gasha Miladinović i arhitektica Dina Šiber bila su zadužene za art direkciju, styling i scenografiju. I uistinu napravile sjajan posao.
Fotograf je bio Eldar Nurković - E2 STUDIO, a za retouch fotografija bila je zadužena Sanela Babii.
Za neobične frizure zasluge pripadaju Ensaru Dervišbegoviću HAIR WITH CARACTER , dok je slikarskim kistom Maja Koristović Talović oslikavala prelijepu manekenku Hanu Mekić koja je zahtjevnom timu ispunila sva očekivanja .