Slobodno vrijeme
Moda
Torbe iz Rusije u obliku životinja su pravi hit ove zime
17.11.2016. 12:00
Izvor: klix.ba
Torbe iz Rusije u obliku životinja su pravi hit ove zime
Kreatori Krukrustudija Max i Lyuba sa sjeverozapada Rusije su kreirali neobične torbe u obliku životinja koje će definitivno biti hit ove zime.
Max i Lyuba su po struci filolog i fizičarka, ali oboje imaju sasvim različite interese - Lyuba je dobra u crtanju, a Max svira gitaru i pohađa kurseve krojenja. U Moskvi žive još od 2008. godine, a tri godine nakon su došli do zaključka da moraju razviti svoje talente.
U januaru 2011. godine konačno su razvili torbe. Zašto torbe? Jer ih svi moraju imati. Dva mjeseca su proveli eksperimentirajući i praveći klasični stil torbi za svoje prijatelje i lokalne trgovine. Nakon toga su shvatili da su izuzetno talentirani i da imaju velike mogućnosti za modeliranje svih vrsta i oblika i torbi te su se prepustili svojoj kreativnosti.
Kada je biznis krenuo uzlaznom putanjom, svoje radove su počeli predstavljati na ruskim društvenim mrežama i ubrzo su krenule i prve narudžbe kupaca. Ove torbe predstavljaju određeni pomak u svijesti ljudi, smatraju kreatori. Ljudi su, prema njihovim riječima, shvatili da sada svaki predmet može postati torba.
"Imamo svesku punu ideja za naredne torbe i ne znamo odakle početi. Naša kolekcija je definitivno porasla tokom godina", kazali su Max i Lyuba.
Oni sada rada i sa kožom i skajem, a na torbe printaju različite oblike i dezene.