Vijesti
Sport
Nišić: Prvi put na Olimpijskim igrama
Nedim Nišić dobio pozivnicu
20.06.2008. 20:00
Izvor: Dnevni avaz
Nedim Nišić dobio pozivnicu
Obećavam da ću dati sve od sebe, kaže Nišić...
Bh. plivač Nedim Nišić dobio je pozivnicu Međunarodnog olimpijskog komiteta za učešće na predstojećim Olimpijskim igrama u Pekingu.
Kako nam je potvrđeno iz Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, pozivnica iz MOK-a stigla je jučer, nakon čega naš olimpijski tim trenutno broji pet članova. Uz Nišića, na spisku su bacač kugle Hamza Alić, džudista Amel Mekić, atletičarka Lucija Kimani i strijelac Nedžad Fazlija. U Pekingu je trebala nastupati i Olivera Jurić, ali je ona suspendirana zbog korištenja dopinga.
Dvadesetčetverogodišnji Nišić već tri godine živi u Americi gdje studira ekonomiju i takmiči se za jedan od tamošnjih univerziteta. Trenutno se nalazi na pripremama u Beogradu, a na Olimpijskim igrama natjecat će se u disciplini 100 metara leptir.
- Nadao sam se pozivu i već nekoliko mjeseci se pripremam. Sada ću krenuti intenzivnije sa treninzima i pripremama, što će mi, nadam se, donijeti pozitivan rezultat na Igrama.
Ogromna je čast, ali i odgovornost predstavljati svoju zemlju na najvećoj sportskoj smotri i zato obećavam da ću dati sve od sebe. Ovo je prvi put da idem na Olimpijske igre i jako sam uzbuđen - rekao je Nišić u telefonskom razgovoru za "Dnevni avaz".
Dodao je da se za deset dana vraća u rodnu Tuzlu, gdje će nastaviti pripreme i odakle će sa ostatkom ekipe krenuti u Peking.