Vijesti
Žuta štampa
Premijera numere "Moj je život moja pjesma" sredinom mjeseca u Sarajevu
03.12.2010. 12:00
Izvor: dnevni avaz
Premijera numere "Moj je život moja pjesma" sredinom mjeseca u Sarajevu
Snage udružile MayaSar, Nina Badrić, Karolina Gočeva i Aleksandra Radović
Prva etapa audio i videoprodukcije projekta "Moj je život moja pjesma" okončana je prije nekoliko dana u Beogradu, gdje je svoj dio numere snimila Aleksandra Radović. Na relaciji Sarajevo - Zagreb - Beograd odvija se lijepa i humana muzička priča, jer su se, na inicijativu bh. pjevačice i autorice Maje Sarihodžić, alias MayeSar, u akciju podizanja svijesti žena o tome šta je rak grlića maternice uključile Nina Badrić iz Hrvatske, Aleksandra Radović iz Srbije te Makedonka Karolina Gočeva.

Sada u sarajevskom studiju "Long Play" muzički producent Mahir Sarihodžić zajedno sa MayomSar sklapa sve što je do sada snimljeno i usklađuje vokale.

- Želim da karakter svake od ove četiri pjevačice dođe do izražaja - pojašnjava Mahir.

Autor spota i dokumentarnog filma "Moj je život moja pjesma" Adnan Huremović snimio je u Zagrebu, Beogradu i Sarajevu skoro deset sati materijala i zajedno s producentom filma Elmirom Huremovićem radi na finaliziranju vizuelnog dijela projekta.

- Atmosfera na snimanju u svim gradovima bila je sjajna, puna pozitivne energije, što će itekako utjecati na to da poruka koju ove pjevačice šalju, i dopre do svih žena. Veoma važna karika u ovoj akciji su i ljekari iz cijele regije, koji su stali iza projekta - ističe Sarihodžić te dodaje da se za vrijeme njihovog boravka u Beogradu Aleksandri Radović javio i ministar zdravlja Republike Srbije, koji je oduševljen akcijom i daje svoju punu podršku.

Premijera ovog projekta najavljena je za sredinu mjeseca u Sarajevu, a postoji mogućnost da u isto vrijeme bude upriličena i u Beogradu, Zagrebu i Skoplju.