Vijesti
Žuta štampa
Branka Sovrlić: I sada bih mogla nositi miniće
30.05.2011. 12:00
Izvor: Dnevni avaz
Branka Sovrlić: I sada bih mogla nositi miniće
Svojim seksi osmijehom zavodila sam TV gledaoce i tada su me upoređivali sa Merilin Monro
Branka Sovrlić snimila je nakon četiri godine novi album. Na "Urnebesu" se nalazi deset novih pjesama, kao i pet hitova koji su obilježili karijeru ove pjevačice. Novi album Branka će promovirati u četvrtak u 17 sati u svojoj vili "Golubica" na Ilidži.

Nezaboravna zabava
- Uvijek sam bila posebna i neobična i u tom će stilu biti i promocija albuma. Ovo će biti prilika da se na jednom mjestu okupe meni dragi ljudi i kolege, da se malo približimo i družimo. Vjerujem da će to biti nezaboravna zabava, koja će trajati do poslije ponoći. U četvrtak ću imati dvostruki razlog za slavlje, jer ću proslaviti i svoj rođendan - kaže Branka.
Novi CD je već mjesec u prodaji i pjevačica kaže da je prijatno iznenađena reakcijom publike te dodaje da su se već izdvojile četiri pjesme.
- Uz naslovnu pjesmu, publika je najbolje reagirala na pjesme "Zapjevaj mi pjesmu bosansku", za koju sam uradila muziku, dok je tekst djelo Vesne Petković. Tu je još dosta saradnika iz BiH i Srbije, a posebno bih izdvojila Mišu Mijatovića - kaže Sovrlić.
Debitantsku ploču Branka je snimila 1984. godine, a "Urnebes" će biti njen 17. muzički materijal.
- U bivšoj Jugoslaviji bilo je dosta teže baviti se pjevanjem. Bilo je potrebno dosta truda samo da dobijete priliku da snimite pjesme. Tada nije svako mogao pjevati. Trebalo je proći nekoliko audicija pred osmočlanim žirijem. Potom je slijedio ulazak u studio i snimanje pjesama uživo s orkestrom. To su mogli uraditi samo pravi pjevači. Nažalost, danas nema mnogo odabira. Mnogi od pjevača ne zaslužuju da budu na sceni - kaže Branka.

Tomina pjesma
Muzika je najzaslužnija što je upoznala svog muža Sadika Pašića Paju, koji je u to vrijeme slovio za jednog od najboljih menadžera u bivšoj Jugoslaviji.
- Pjesma "Branka" Tome Zdravkovića, koja je na neki način posvećena meni, zaslužna je što sam upoznala svog Paju. Toma je s tom pjesmom stekao veliku popularnost i Sadik ga je pozvao da mu organizira velike koncerte. Orkestar Tome Zdravkovića pratio je Mileta Kitića i mene u Bečićima, dok je Toma pjevao u Sutomoru. Paja je prvo došao po njegov orkestar i tu smo se prvi put upoznali - prisjeća se prvog susreta sa svojim životnim saputnikom.
Branka je jedna od prvih pjevačica koja se počela slobodnije oblačiti na nastupima.
- Uvijek sam bila u trendu. Lepa Brena je prva počela oblačiti miniće i mi smo je pratili. Mini suknje su bile moderne. I sada bih mogla nositi miniće, jer imam dobre noge. Prilikom pojavljivanja na televiziji morale smo biti strogo obučene. Nije smjelo biti dekoltea i skunjica. Ipak, ja sam svojim seksi osmijehom zavodila gledaoce i tada su me upoređivali sa Merilin Monro - kaže Sovrlić.
Branka i njen suprug s dosta uspjeha se bave ugostiteljstvom i vlasnici su poznatih restorana "Broadway" i "Bosanska kuća".
- Naši su restorani jedinstveni. Sve je urađeno u bosanskom stilu i izgledaju kao mali muzeji. Ponosni smo na njihov ambijent, ali i na kuhinju. I u privatnom životu odlično se slažem sa Pajom. Jedina neispunjena želja su nam djeca - iskrena je Branka.

Zbog hrvanja imam široka ramena
Branka je rođena u Mostaru, a pored Sarajeva, duže vrijeme živjela je u Skoplju i Nišu.
- Otac mi je bio vojno lice i mi smo se selili u zavisnosti od njegove službe. I u Skoplju i u Nišu imam veliki broj prijatelja i vrlo rado odlazim u te gradove. Pored pjevanjem, u životu sam se uspješno bavila hrvanjem. Bila sam šampion Srbije i zbog tog sporta imam široka ramena - kaže pjevačica.

Spot kao razglednica Sarajeva
Pjevačica je nedavno u Sarajevu snimila i spot za kompoziciju "Zapjevaj mi pjesmu bosansku".
- Snimali smo na najatraktivnijim lokacijama na području cijelog grada - od Ilidže do Baščaršije. Tu je i nezaobilazni "Avaz Twist Tower", koji je dodatno uljepšao glavni grad BiH. Spot je kao neka razglednica Sarajeva - kaže Sovrlić.