Vijesti
Svijet
Turska je dovoljno jaka da obori svaku terorističku organizaciju
07.08.2012. 20:00
Izvor: BH Telecom Portal
Turska je dovoljno jaka da obori svaku terorističku organizaciju
Ministar unutarnjih poslova Republike Turske Idris Naim Sahin, ocijenio je svoju zemlju dovoljno jakom da savlada i obori svaku terorističu organizaciju.
U izjavi novinarima tokom posjete regiji Ordu, Sahin je podsjetio da je u sukobu s pripadnicima terorističke organizacije u noći sa subote na nedjelju poginulo šest vojnika i dva seoska čuvara.
'Naše snage sigurnosti su odgovorile na pravi način. U sukobu koji je trajao oko šest sati pored poginulih osam pripadnika snaga sigurnosti, imali smo i 20 ranjenih, koji nisu u životnoj opasnosti', podsjetio je Sahin.
Napad na vojsku, kako je rekao ministar Sahin, uzrokovao je i gubitke u terorističkoj organizaciji, jer je u sukobima s vojskom ubijeno 14 terorista među kojima i dvije žene.
'Od 23. jula kada su počele operacije u okviru borbe protiv terorizma ubijeno je 115 terorista, a u pitanju su kopnene i zračne operacije. Snage sigurnosti čine sve kako teroristi ne bi prebjegli u sjeverni dio Iraka',pojasnio je Sahin.
U napadu pripadnika terorističke organizacije na vojnu bazu u blizini turskog grada Hakkarija u noći sa subote na nedjelju, poginulo je osam pripadnika snaga sigurnosti.
Kako je za agenciju Anadolija izjavio guverner Hakkarija Orhan Alimoglu, pripadnici terorističke organizacije napali su vojnu bazu u selu Gečimli, 25 kilometara udaljenu od Hakkarija.
Po njegovim riječima, u sukobu s teroristima poginulo je šest vojnika i dva seoska čuvara.