Vijesti
Svijet
Morales: Zdravstveno stanje Chaveza zabrinjavajuće
03.01.2013. 20:00
Izvor: Dnevni avaz
Morales: Zdravstveno stanje Chaveza zabrinjavajuće
Predsjednik Bolivije Evo Morales izjavio je da je zdravstveno stanje venecuelanskog predsjednika Huge Čaveza (Chaveza) "veoma zabrinjavajuće"
Čavez je zbog raka 11. decembra prošle godine ponovo operisan na Kubi.
"Stanje mog brata, predsjednika Čaveza, veoma je zabrinjavajuće. Nadam se da ću ga u skorije vrijeme vidjeti, da ćemo biti zajedno, ali njegovo stanje je zabrinjavajuće. Nadam se da će naše molitve pomoći u ozdravljenju predsjednika Čaveza", izjavio je na konferenciji za novinare Morales u bolivijskom gradu Koćabambi, prenijela je španska državna novinska agencija EFE-a.
Navodi se da se u Venecueli nastavljaju špekulacije u vezi sa Čavezovim zdravstvenim stanjem. Čavez se nalazi u bonici na Kubi, javnost ga nije vidjela vec 21 dan niti su objavljene njegove fotografije. Vodeća opozicija u Venecueli pozvala je vladu da kaže istinu u vezi sa Čavezovim zdravstvenim stanjem, prenijele su agencije.
"Čavez je vidno iscrpljen i sa poteškoćom se rukovao", rekao je zamjenik venecuelanskog predsednika Nikolas Maduro ističući da ga je posjetio u bolnici. Maduro je zatražio da se ukaže poštovanje prema privatnom životu predsjednika Čaveza, kao i da se okončaju špekulacije u vezi s njegovim zdravljem.