Vijesti
Žuta štampa
Dok čekam transplantaciju bubrega, snimio sam pjesmu
07.02.2013. 20:00
Izvor: Mojportal.ba
Dok čekam transplantaciju bubrega, snimio sam pjesmu
Nakon koncerta "Vratio sam se, živote", održanog u novembru prošle godine u sarajevskoj Zetri, Kemal Monteno potpuno se posvetio svom zdravlju.
Redovno ide u bolnicu na dijalizu i nada se da će mu uskoro u Zagrebu biti izvršena transplantacija bubrega.
'Zdravlje mi je na prvom mjestu. Dobro se osjećam i nalazi su stabilni. Nemam većih problema i nalazim se na listi čekanja za transplantaciju.
Nadam se da će se uskoro naći donor bubrega koji mi odgovara i da ću napokon riješiti svoje zdravstvene probleme. Operacija i oporavak odvijali bi se u Zagrebu', kaže Monteno.
Jedan od rijetkih nastupa u narednom periodu popularni Kemo imat će 9. marta u Beču.
' Imam dosta poziva. Ali, stvarno ne bi bilo uredu da zakazujem nastupe pa da ih moram prolongirati. I doktori su mi preporučili da više mirujem, da se ne zamaram', govori bh. kantautor sa zagrebačkom adresom, piše Dnevni avaz.
Uprkos problemima sa zdravljem, Kemo se ne predaje i razmišlja o snimanju novih pjesama i albuma, koji namjerava završiti do kraja 2013. godine.

Velika inspiracija
'Snimio sam već neke lijepe stvari. Meni nikada problem nisu bile pjesme. Imam veliku inspiraciju, ali teško mi se natjerati da ih snimim. Sada imam veliku volju, kao na početku karijere.
Već sam snimio jednu pjesmu Zlatana Fazlića Fazle s kojom ću učestvovati na Splitskom festivalu. Kada je u pitanju kompletan CD, sigurno je da će biti na tržištu do kraja 2013. godine', otkriva Monteno.
Montenu mnogo znači podrška kolega, ali i ljudi koji godinama uživaju u njegovim pjesmama.
'Sve bi bilo mnogo teže bez njih. Vidjeli ste u Zetri koliko značim publici i kolegama', kaže Kemo.