Vijesti
Svijet
Vrata NATO-a otvorena za Crnu Goru
26.03.2013. 20:00
Izvor: BH Telecom Portal
Vrata NATO-a otvorena za Crnu Goru
Generalni tajnik Sjevernoatlantskog pakta Anders Fogh Rasmussen izjavio je danas, nakon susreta s crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem, da NATO podržava nastojanje Crne Gore da se učlani u ovu organizaciju.
"Napori koje poduzimate danas sutra će biti vitalni za vaš napredak prema članstvu", rekao je Rasmussen na zajedničkoj konferenciji za tisak u sjedištu NATO-a u Bruxellesu.
On je ohrabrio Crnu Goru da nastavi s reformama, pogotovo kada je riječ o uspostavljanju i očuvanju vladavine prava i borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala, kao i na polju obrane.
"Ima još dosta posla, ali ste na pravom putu", rekao je generalni tajnik Đukanoviću.
On je zahvalio crnogorskim vlastima na doprinosu NATO misiji u Avganistanu. Đukanović je istaknuo da Crna Gora od proglašenja neovisnosti ima kontinuirano odličnu suradnju s NATO-om i da je članstvo u NATO-u najvažniji strateški prioritet njegove vlade.
"Kada će Crna Gora postati članica NATO-a ovisi prije svega od nas, ali i od partnera", rekao je Đukanović i izrazio očekivanja da će njegova zemlja već tijekom sljedećih godinu dana ispuniti uvjete za učlanjenje, prenosi Tanjug.