Vijesti
Žuta štampa
Front Stage
Od ponedeljka povrat novca zbog otkazivanja koncerta Tonyja Cetinskog
31.05.2013. 12:00
Izvor: mojevijesti.ba
Od ponedeljka povrat novca zbog otkazivanja koncerta Tonyja Cetinskog
Zakazani koncert Tonyja Cetinskog u Banjoj Luci u sklopu bh. turneje 'Opet si pobijedila', kao i cijela turneja, su otkazani zbog loše prodaje ulaznica i nezainteresiranosti publike za sve koncerte u sklopu turnje, saopćili su organizatori.
Svi koji su kupili ulaznice za banjlučki koncert povrat novca mogu izvršiti na prodajnim mjestima gdje su ih kupili i to od ponedjeljka 3. juna.
'Front Stage je do sada organizirao više od sto koncerata i do sada nije imao loše iskustvo ni s jednim menadžmentom nekog od izvođača ili njegovim predstavnikom, kao što je u ovom slučaju menadžment Tonyja Cetinskog i Snježana Jerković Radočaj što dokazuje njihov današnji dopis upućen medijima povodom otkazivanja ovog koncerta i bh. turneje' - podcrtali su u saopćenju.
Oni naglašavaju da je Agencija Front Stage organizirala jedini veliki solistički koncert Tonyja Cetinskog u Dvorani Borik u Banja Luci 9. decembra 2011. godine za koji je, navode, i sam Cetinski rekao da mu je to jedan od najboljih koncerata u karijeri, a ova činjenica, dodaju, osporava navode iz dopisa medijima Snježane Jerković Radočaj.
13:17 - Otkazan koncert Tonyja Cetinskog u Banja Luci
Zbog nepoštivanja ugovornih obaveza organizatora Front Stagea iz Banja Luke, koncert Tonyja Cetinskog u Banjoj Luci je otkazan.
Nakon koncerta u Trebinju kojim je započeta Tonyjeva turneja u BiH, a za koji do danas Front Stage nije ispoštovao financijske odredbe ugovora, pokušavano je doći do rješenja s direktorom firme Sinišom Tomićem, ali nisu uspjeli naći kompromis.
'Žao mi je što je neko poslovno neozbiljan doveo do toga da se po prvi put u životu otkazuje koncert i susret s mojoj publikom. Osjećam se moralno i emocionalno prevaren, jako sam tužan' - kazao je Cetinski.
Dodao je da se trenutno brine samo da publika dobije nazad novac od ulaznica, a nada se da će u skorijem periodu, pod nekim sretnijim okolnostima, imati susret i koncert, saopćeno je iz agencije Komunkacija i upravljanje d.o.o.