Vijesti
Žuta štampa
9. Sarajevo Music Stage: Letu štuke i Crvena jabuka 17. augusta pred sarajevskom publikom
30.07.2013. 12:00
Izvor: 24sata.info
9. Sarajevo Music Stage: Letu štuke i Crvena jabuka 17. augusta pred sarajevskom publikom
Nakon Sergeja Ćetkovića, Sarajevo Music Stage 17. augusta / kolovoza donosi koncerte dva bh. benda. Naime, zajedno će nastupiti odlični bend Letu štuke, a nakon njih i legendarna Crvena jabuka.
- I ovog puta potrudit ćemo se da publika bude zadovoljna, a ponudit ćemo im odličan koncert – kazao je Dino Šaran, frontmen grupe Letu štuke.
Iako je bend nastao davne 1986. godine, Letu štuke prvi album izdali su tek 2005. godine. Tri godine kasnije izlazi i drugi album “Proteini i ugljikohidrati”, a 2011. objavljuju treći album pod nazivom “Brojevi računa”.
Dražen Žerić Žera također nije krio zadovoljstvo zbog nastupa u Sarajevu:
- Ne želim ništa da obećavam, jer sa nastupima u Sarajevu uvijek bude neko iznenađenje, ponese nas atmosfera, a koncert na kraju ispadne odličan. Drago nam je što ćemo nastupiti s bendom Letu štuke. Zaista mislim da će publika imati priliku da bude dio odličnog koncerta – kazao je frontmen Crvene jabuke.
Pored starih, dobro poznatih hitova, kao što su “Dirlija”, “Tuga ti i ja” i “Nekako s proljeća”, Crvena jabuka izvodit će i pjesme sa posljednjeg albuma “Nek’ bude ljubav” koji je pušten u prodaju polovinom juna / lipnja ove godine.
Podsjećamo da se do 10. augusta / kolovoza mogu kupiti ulaznice za sve koncerte Sarajevo Music Stage-a putem portala za grupnu kupovinu e-kupon.ba, na kojem se ulaznice za svaki od koncerata prodaju sa 50% popusta, odnosno po cijeni od 10 KM po koncertu.
U redovnu prodaju ulaznice za koncerte na Sarajevo Music Stage-u će biti puštene početkom augusta / kolovoza, po cijeni od 20 KM po koncertu.