Vijesti
Žuta štampa
Gile demantira optužbe za seksualno uznemiravanje maloljetnog mladića
Tačno je samo da sam pjevao u Beču, sve ostalo je laž
05.12.2013. 12:00
Izvor: avaz.ba
Tačno je samo da sam pjevao u Beču, sve ostalo je laž
Pojedini srbijanski i bh. portali jučer su objavili šokantne tvrdnje Sanija Tulića, vlasnika restorana "Gurman" u Beču, prema kojima je pjevač Amar Jašarspahić Gile napastvovao mladića od 17 godina u toaletu ovog ugostiteljskog objekta, što je on oštro demantirao.
Izmišljen identitet
- Jedino je tačno da sam nastupao u Beču i da se gazda restorana zove Sani Tulić. Sve ostalo je laž. Apsolutna neistina, zla namjera spomenute persone i želja da se uništi moja karijera i povrijedim kao pjevač i osoba uopšte. Kada je riječ o mom privatnom životu, nikada nisam imao sklonosti prema istom spolu. Tokom nastupa, pauze i poslije koncerta ni jednog trenutka nisam bio sam. Tvrdim da je identitet maloljetnog mladića potpuno izmišljen, kao i cijela njegova navodna izjava. Zbog svega izrečenog, a budući da je riječ o zlonamjernoj laži, pravdu ću potražiti na sudu - napisao je Gile u saopćenju za medije.
Srbijanski pjevači
Pobjednika "Zvezda Granda" optužio je Tulić, a ovu priču je, navodno, potvrdio i maloljetni M. K. U izjavi koju su prvo portali objavili navodi se da je pjevač predložio mladiću da odu do WC-a, a tamo ga ugurao u kabinu i htio napastvovati, govoreći mu: "Želiš li da dobiješ Playstation 4" i da je sladak.
Tek kad je 17-godišnjak počeo dozivati u pomoć, došao je Tulić, koji je, navodno, zatekao Jašarspahića s mladićem. Gile se, prema istim navodima, izvinjavao maloljetnom M. K. putem Facebooka. Tulić, također, kaže da je Jašarspahić prekinuo nastup i pored poziva publike na bis te da je on imao dojam da je bio pijan ili drogiran.
Jučer smo kontaktirali i Giletovog menadžera Jasmina Lemana Tonija (Lehmann), koji nam je rekao da je jasno "odakle vjetar puše, jer su optužbe došle od medija kojima je smetalo i što je Jašarspahić pobijedio srbijanske pjevače".
Menadžer tvrdi da nije nastupao 22. novembra
Na najavnom plakatu stoji datum 22. novembar iako menadžer kaže da su nastupali mnogo ranije.
- Ne, ne, bili smo puno ranije. Ma, nema govora da smo bili 22. novembra - kazao je Giletov menadžer.