Vijesti
Žuta štampa
Sestrić Vanja: Još samo da mu se reguliše govor
Miladin Šobić okončao rehabilitaciju u Igalu
27.12.2013. 12:00
Izvor: avaz.ba
Miladin Šobić okončao rehabilitaciju u Igalu
Miladin Šobić (57) još se oporavlja od moždanog udara koji je pretrpio 30. januara. Omiljeni kantautor upravo se s rehabilitacije iz Igala vratio u porodični dom Šobića u Podgorici i o njemu brinu majka, sestra te ostali članovi porodice.
Popularni Šoba ni skoro godinu od udara još nije spreman za komunikaciju u javnosti, pa nam je sestrić Vanja govorio o ujakovom trenutnom stanju.
- Bolje je, mada se još oporavlja. Razgovarati još ne može. Boravak u Igalu mu je prijao. To je takva vrsta oporavka da taj prvi dio strašno brzo napreduje, dok se drugi dio odvija mnogo sporije od prvog.
Rehabilitacija u Igalu mu je stvarno puno pomogla i fizički je super. Ostale su još neke sitnice, prvenstveno se to odnosi na govor, tačnije više na izražavanje nego na govor. Ali prognoze doktora su da će sve to skroz biti kako treba - rekao nam je jučer Vanja.
Jedan od najboljih kantautora u regionu u Sarajevu je doživio vrhunac karijere, gdje je prije 30 godina izdao svoja dva albuma - "Ožiljak" i "Umjesto gluposti". Iz javnosti se povukao prije mnogo godina, nakon smrti sestre Šeherezade.