Vijesti
Žuta štampa
Zagrebački sastav "Elemental" 18. januara u Sarajevu
Još čekamo naš najbolji nastup
29.12.2013. 12:00
Izvor: avaz.ba
Još čekamo naš najbolji nastup
Nakon što su u junu sarajevskoj publici u "Cinemasu" predstavili novi album pod nazivom "Uredu je", članovi zagrebačkog hip-hop benda "Elemental" ponovo će uskoro biti gosti bh. prijestonice.
Kao kod kuće
Tako će energični sastav s Mirelom Priselac Remi na čelu u subotu, 18. januara, nastupiti u sarajevskom klubu "Coloseum", a fanovima obećavaju da će to biti koncert za pamćenje.
- Sarajevska publika nas voli, imate dobre prostore za svirku i sjajne delicije, a tome je teško odoljeti. Ovaj put dolazimo pod okriljem naše turneje povodom 15. rođendana benda, pa će i oni koji su bili na našem posljednjem koncertu u "Cinemasu" čuti nešto novo. Imamo novu set listu na kojoj su pjesme koje rijetko izvodimo, a napravit ćemo i svojevrstan presjek ovih 15 godina. Obećavamo super svirku - kazala je Remi.
Iako su brojna gostovanja iza njih, optimistična pjevačica smatra kako njihov najbolji nastup tek slijedi.
- Ne želim izdvajati nijedan koncert s turneje, ali moram pohvaliti zagrebačku publiku, koja je bila sjajna. Gdje god dođemo, dočekaju nas ljudi koji vole našu muziku i s kojima dijelimo svjetonazor, zbog čega se osjećamo ugodno, kao kod kuće - bila je iskrena Remi.
Prostorija za probe
Ističe kako u narednoj godini očekuje da se još aktivnije bave muzikom.
- Iako nakon januara službeno više nećemo biti na turneji, svirke će se i dalje nastaviti jer ćemo promovirati naš posljednji album. Bit će tu novih singlova i spotova, ljetne svirke po regiji, ali ćemo mnogo vremena provoditi i u prostoriji za probe, gdje ćemo već početi s radom na novim pjesmama. Mislim da je kontinuitet vrlo važan za sve bendove koji se žele aktivno baviti muzikom, a kako smo mi jedan od njih, sve što nam predstoji je rad - kazala je Remi.