Vijesti
Žuta štampa
Istinita priča o neostvarenoj ljubavi
Danka: Nisam pričala s Tomom jer mi je posvetio pjesmu
10.01.2014. 12:00
Izvor: avaz.ba
Danka: Nisam pričala s Tomom jer mi je posvetio pjesmu
Pokojni Toma Zdravković ili pjevač boem, kako su ga mnogi nazivali, svoj veliki hit „Danka“ posvetio je Danki Novović, spikerki televizije „Beograd“ i jednoj od najpopularnijih TV ličnosti stare Jugoslavije.
Danka je vodila mnoge koncerte na kojima je Toma nastupao i u to vreme nije bila srećna što je baš njoj posvećena pesma.
- Bili smo prijatelji i Toma je bio čovek pun emocija i imao je veliko srce. Ipak, mrzela sam da me povezuju sa ljudima sa estrade kada je ljubav u pitanju, jer su za mene oni bili prijatelji i poslovni partneri. Zato sam se ljutila na Tomu kada sam čula da mi je posvetio pesmu - kaže Danka.
Iako mu je svojim ponašanjem stavila do znanja da među njima ne može biti ničega, Toma joj je ipak pisao stihove. Jedne večeri je došao kući vrlo kasno i probudio brata Novicu da mu na klaviru odsvira novu pesmu.
- Nikada nisam gajila emocije prema njemu u smislu ljubavi. Mislim da je sa njegove strane bilo u osećanjima nešto više od drugarstva, pa zato kaže „Nemoj da se ljutiš što ti pišem pesme... ja jedino mogu da pevam o tebi Danka, jer ti si život moj“ - objašnjava Danka.
Kaže da u to vreme nije shvatala značaj činjenice da je završila u pesmi, a danas je ipak ponosna što joj je tako veliki boem od srca pisao stihove.
- Kada je „Danka“ postala hit, dugo nisam govorila s Tomom jer sam mislila da nikada neću objasniti javnosti da nisam u ljubavi s njim. Kada sam mu oprostila, Toma je od sreće celo veče čašćavao celu kafanu - zaključuje Danka.
Danka je vodila mnoge koncerte na kojima je Toma nastupao i u to vrijeme nije bila sretna što je baš njoj posvećena pjesma.
- Bili smo prijatelji i Toma je bio čovjek pun emocija i imao je veliko srce. Ipak, mrzila sam da me povezuju sa ljudima sa estrade kada je ljubav u pitanju, jer su za mene oni bili prijatelji i poslovni partneri. Zato sam se ljutila na Tomu kada sam čula da mi je posvetio pesmu - kaže Danka.
Iako mu je svojim ponašanjem stavila do znanja da među njima ne može biti ničega, Toma joj je ipak pisao stihove. Jedne večeri je došao kući vrlo kasno i probudio brata Novicu da mu na klaviru odsvira novu pesmu.
- Nikada nisam gajila emocije prema njemu u smislu ljubavi. Mislim da je sa njegove strane bilo u osjećanjima nešto više od drugarstva, pa zato kaže "Nemoj da se ljutiš što ti pišem pesme... ja jedino mogu da pjevam o tebi Danka, jer ti si život moj“ - objašnjava Danka.
Kaže da u to vrijeme nije shvatala značaj činjenice da je završila u pjesmi, a danas je ipak ponosna što joj je tako veliki boem od srca pisao stihove.
- Kada je "Danka“ postala hit, dugo nisam govorila s Tomom jer sam mislila da nikada neću objasniti javnosti da nisam u ljubavi s njim. Kada sam mu oprostila, Toma je od sreće cijelo veče čašćavao čitavu kafanu - zaključuje Danka.