Vijesti
Žuta štampa
Dan uoči premijere otkrivamo sve o novoj pjesmi bh. zvijezde
"Da ti k'o čovjek oprostim" najavljuje novi Harijev album
07.02.2014. 12:00
Izvor: avaz.ba
"Da ti k'o čovjek oprostim" najavljuje novi Harijev album
"Da ti k'o čovjek oprostim" naziv je nove pjesme Harija Mata Harija, koja će sutra premijerno biti emitirana u cijelom regionu.
Autor teksta pjesme je Armin Šaković, dok je Hari Mata Hari kompozitor. Bh. zvijezda ekskluzivno za "Dnevni avaz" otkriva tekst i ostale detalje nove pjesme.
Situacija u ljubavi
- Pjesma je idejno rađena u Sarajevu, a producentski, tonski i aranžerski u Zagrebu i Beogradu i na koncu je miksana u srbijanskoj prijestonici - kaže nam Hari Mata Hari.
Hvaleći Šakovića kao jednog od naših najboljih tekstopisaca pjevane poezije, Hari ističe da kompozicija "Da ti k'o čovjek oprostim" ima pomalo neobičnu temu.
- Riječ je o nečemu što se dešava mnogima, a to je nesretna situacija u ljubavi. Djevojka je prevarila mladića i ona mu je istog dana to rekla. Na njemu je bila odluka oprostiti ili ne. I on odluči da oprosti i kaže joj: "Neka ostane to među nama i idemo dalje". Ali, čaršija je provalila, prijatelji, rodbina. Pomiješano je dostojanstvo, ponos, ljubav - govori nam Hari.
Ova pjesma najava je novog albuma Harija Mata Harija, koji bi trebao biti objavljen krajem proljeća.
- "Da ti k'o čovjek oprostim" je široka pjesma. Nije baš mekana balada, malo je tvrđa, kao i tekst. Melodija je čak i šira i tvrđa od teksta. Iako ja ne bih rekao da sam mnogo izašao iz svoje zvučne priče, mnogi mi kažu da jesam. Ja tu nemam realnu sliku. Ne volim puno bježati od sebe, a opet volim da ponudim nešto novo - naglašava Hari.
Sutra će nova Harijeva pjesma "Da ti k'o čovjek oprostim" doživjeti TV premijeru u popularnom regionalnom šou programu "Veče sa Ivanom Ivanovićem", koji je u cijelosti posvećen karijeri bh. zvijezde.
Scenarij spota
Što se radija tiče, planirana je multipremijera i to na RSG-u u Sarajevu, na Radiju S u Beogradu i na Narodnom radiju u Zagrebu, kao i Facebook stranici Harija Mata Harija te na njegovom YouTube kanalu.
- Upravo pravimo i scenarij za spot, a realizacija će krenuti za nekoliko dana - dodaje Hari.
Tekst pjesme "Da ti k'o čovjek oprostim"
Šta da radim kad je neko saznao, pa svima rek'o našu tajnu na sav glas
Kako ću sad sačuvati nas
Izvukli su čep iz flaše u koju smo tajne naše jednom davno sakrili
za moju bol svi su saznali
Refren
Ko može grijeh da krije kad se sazna sve prije ili kasnije,
jer ja živio bih s tim, ali mi ne daju da ti k'o čovjek oprostim.
Sad je kasno, sad svi znaju, zato jesmo tu na kraju
I da te volim još toliko, meni se neće smijati niko.