Vijesti
Žuta štampa
Koncert hrvatske zvijezde u gradu na Uni
Odličan početak turneje Massima Savića po BiH
04.03.2014. 12:00
Izvor: avaz.ba
Odličan početak turneje Massima Savića po BiH
Massimo Savić, velika hrvatska zvijezda i miljenik publike u cijeloj regiji, preksinoć je nastupom u Kulturnom centru u Bihaću započeo turneju po našoj zemlji. Koncert koji je rasprodan dva dana nakon što su ulaznice puštene u prodaju, bio je praznik za uši Bišćanima, koji su od prve pjesme "Sjaj u travi" do hitova sa posljednjeg albuma "Iz jednog pogleda", "Zar više nema nas", "Krug u žitu"... horski pjevali sa Massimom.
- Oduševljen sam publikom. Bihać je zaslužio da moja bh. turneja počne upravo u ovom gradu - kazao je Massimo.
Iako je bio bolestan nakon koncerta održanog u Herceg-Novom, hrvatsku zvijezdu to nije omelo da u više od dva sata pokloni pregršt hitova i da na samo sebi svojstven način ispriča ljubavne priče satkane u brojnim stihovima.
Novi singl "Suze nam stale na put" najava je njegovog novog albuma, koji bi, kako je kazao, produkcijski, aranžerski i u svakom drugom smislu trebao nadmašiti posljednji.
Massimo Savić će već u srijedu nastupiti u tuzlanskom BKC-u, a potom 6. marta slijedi Bosansko narodno pozorište Zenica, 8. marta Savić će pjevati u sarajevskom Domu mladih i, na kraju, 10. marta u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru.