Vijesti
Žuta štampa
Popularni bend traži nove članove
"Mostar Sevdah Reunion" će dobiti prvu pjevačicu
08.03.2014. 12:00
Izvor: avaz.ba
"Mostar Sevdah Reunion" će dobiti prvu pjevačicu
Članovi popularnog benda "Mostar Sevdah Reunion", s bubnjarem Seadom Avdićem na čelu, uveliko snimaju nove pjesme.
- Radimo u studiju i nemamo vremena za gubljenje. Novi album bi trebao biti gotov naljeto. Nekoliko pjesama otpjevao je Arif Alajbegović, poznati sarajevski interpretator sevdaha, koji je jedno vrijeme i nastupao s nama. Gost na albumu bit će nam i legendarni Rade Šerbedžija. On je s nama trebao izvesti sevdalinku "Lijepi li su mostarski dućani", ali smo mu poslali još nekoliko prijedloga pa će uskoro donijeti odluku - kaže Avdić.
U stvaranju pjesama za novi albumu učestvuju svi članovi MSR-a. Uz Avdića tu su i Elmedin Balalić Titi, Mujo Behmen, Suad i Muhamed Pašić, Davor Maraus, Nermin Drakovac te Nedjeljko Neđo Kovačević.
- Pokušavamo da aranžmani budu potpuno drugačiji od svega što je do sada rađeno. Također, Mujo Behmen je zadužen da pronađe neke tekstove "sa dna kace" bogate bosanske sehare. Želimo oživjeti na taj način sevdalinke, koje su pale potpuno u zaborav - kaže Avdić.
Ovaj sastav u posljednje vrijeme suočava se s još jednim problemom. Naime, od smrti legendarnog Ilijaza Delića prošle godine još nisu pronašli stalnog pjevača. Privremeno rješenje bio je Arif Alajbegović, ali je on odustao zbog zdravstvenih problema i čestih putovanja koja su za njega bila naporna.
- Ovaj problem trebali bismo riješiti do kraja mjeseca. Prvi put "Mostar Sevdah Reunion" bi mogao imati pjevačicu. Naime, pregovaramo s nekoliko ženskih vokala, koji bi se odlično uklopiti u naš bend. Također, razgovaramo i s nekim odličnim interpretatorima sevdalinki - otkriva nam bubnjar MSR-a.