Vijesti
Žuta štampa
Održana Skupština
Dino Merlin ponovo predsjednik AMUS-a
25.04.2014. 12:00
Izvor: avaz.ba
Dino Merlin ponovo predsjednik AMUS-a
Redovna Skupština AMUS-a (Asocijacije kompozitora - muzičkih stvaralaca BiH) održana je sinoć u Multimedijalnom centru za djecu i omladinu na Grbavici. U radu Skupštine učestvovalo je preko 100 autora iz Sarajeva, Banje Luke, Tuzle, Mostara, Doboja i drugih gradova širom BiH.
Edin Dervišhalidović (Dino Merlin) je jednoglasnom odlukom pristunih članova ponovo izabran za predsjednika Skupštine AMUS-a.
- Broj članova AMUS-a je prešao 500. To je naša snaga. Posebno je važno istaći da se radi o članovima iz cijele BiH. I sam broj članova koji je ovdje prisutan i učestvuje u radu Skupštine je potvrda za to. Nikada se od obnavljanja rada AMUS-a na jednom mjestu, nije okupio ovoliki broj autora. Ovdje su prisutni članovi iz Mostara, Banjaluke, Tuzle, Zenice, Doboja,Sarajeva, kao i iz drugih gradova BIH - između ostalog je rekao u obraćanju Dino Marlin.
Skupština je izabrala Julija Marića za potpredsjednika. Na upražnjeno mjesto u Upravnom odboru izabrana je Maya Sar, a u Nadzorni odbor Skupština je imenovala Hamzu Ražnatovića, Almasa Smajlovića i Ziju Rizvanbegovića. Predsjednik Dervišhalidović se zahvalio dosadašnjem potpredsjedniku Ismetu Arnautaliću i predsjedniku Upravnog odbora Vladimiru Podaniju na doprinosu u dosadašnjem radu.
U radnom djelu Skupštine usvojeni su ponuđeni dokumenti od strane Upravnog odbora. Usvojen je novi Statut Udruženja, te Godišnji izvještaj za 2013.godinu i veoma ambiciozan Plan i program rada za 2014.