Vijesti
Žuta štampa
Fahrudin Pecikoza reagira na izjave Mirze Hajrića
Nisam kršio Poslovnik niti pravio bilo kakav problem
29.04.2014. 12:00
Izvor: avaz.ba
Nisam kršio Poslovnik niti pravio bilo kakav problem
Nakon što je na sjednici Skupštine Asocijacije kompozitora - muzičkih stvaralaca BiH (AMUS) u četvrtak navečer Fahrudin Pecikoza Peca, prema navodima generalnog direktora Stručne službe Mirze Hajrića, zamoljen da se udalji uz pratnju osiguranja, tekstopisac se obratio redakciji "Dnevnog avaza". On tvrdi da je u saopćenju iz AMUS-a izneseno niz neistina.
- Prije svega, ni po kom osnovu nisam kršio Poslovnik niti pravio bilo kakav problem u radu Skupštine. Čak nisam ni sjedio u petom redu, kako je navedeno. Sjedio sam u drugom i ne znam zašto je bitno da to uđe u saopćenje. Javio sam se kada je došao na red izvještaj o radu Stručne službe u 2013. godini, jer sam ukazao na niz nepravilnosti koje imaju i elemente kriminala, što ću dokazati na sudu - navodi Pecikoza u reagiranju.
Osim toga, Pecikoza tvrdi da je "nakon argumenata koje je predočio, Edin Dervišhalidović primijenio argument sile te pozvao osiguranje da ga izbace".
- To je radio da bi spriječio da istina izađe navidjelo. Za ovo što tvrdim, postoji i videodokumentacija. Mimo dnevnog reda skupu se obratio Reuf Herić s hvalospjevima o AMUS-ovom radu. Kada su to probali uraditi Amir Hadžić, predsjednik Udruženja hotelijera, i gospodin Ahmed Švrakić, grubo su izbačeni, jer su i oni imali podatke o kriminalu Mirze Hajrića - zaključuje Pecikoza.