Vijesti
Žuta štampa
Tifa tužio Raku Marića
30.04.2014. 12:00
Izvor: Avaz.ba
Tifa tužio Raku Marića
Pjevač Mladen Vojičić Tifa tužio je menadžera Raku Marića zbog navodne izjave da je lažirao test na drogu. Sve je počelo kada je nedavno objavljeno da bi povodom obilježavanja 40 godina "Bijelog dugmeta" mogli biti organizirani rođendanski koncerti u Beogradu, Sarajevu i Zagrebu.
Tada je Tifa postavio veoma visoke zahtjeve i, kako saznajemo, tražio je honorar u visini od 30.000 eura. Nakon toga je Marić tražio od ovog pjevača da donese potvrdu da ne koristi narkotike, što je Tifa i uradio.
Potom su pojedini dnevni listovi u Srbiji i BiH objavili tekst pod naslovom "Tifa lažirao test na drogu", navodeći da je to izjava Rake Marića.
Zbog toga je sarajevski advokat Damir Alagić, koji zastupa ovog pjevača, podnio tužbu protiv tih novina, ali i Marića.

- Nisam to nikada izjavio. To nisu bile moje riječi. Samo sam tražio da Tifa u mom prisustvu u Beogradu ili Sarajevu uradi test na narkotike zbog eventualne turneje "Bijelog dugmeta" i da bismo smanjili rizik. Jer je u pitanju veliki projekt - kazao je Marić za "Dnevni avaz".
Alagić ističe da su u tekstovima izneseni "neutemeljeni navodi usmjereni na diskreditaciju poznatog pjevača Mladena Vojičića Tife i dovodeći ga u vezu s izvršenjem krivičnog djela".
- Ako Raka to nije izjavio, neka sve demantira u istim novinama u kojima su tekstovi objavljeni. Neka to uradi i mi ćemo odmah povući tužbu, jer nije nam želja da se povlačimo po sudu. Ako to ne uradi, nastavit ćemo sa sudskim postupkom - kazao nam je Alagić.
U nekoliko navrata pokušali smo kontaktirati i Tifu, ali bezuspješno. Alagić nam je rekao da Tifa neće davati izjave.