Vijesti
Žuta štampa
"Gavrilo" stiže u Sarajevo
02.05.2014. 14:00
Izvor: Avaz.ba
"Gavrilo" stiže u Sarajevo
Nakon što su objavili novi singl "Gavrilo" s nadolazećeg albuma "Srce uzavrelo", mostarski bend "Zoster" 23. maja nastupit će u sarajevskom klubu "Cinemas". Član popularnog sastava Atilla Aksoj publici garantira dobru zabavu te ističe da već tradicionalno mogu očekivati spontane situacije kada je u pitanju njihov repertoar.
- Sigurno je da ćemo u "Cinemasu" pjevati "Gavrila", kao i još nekoliko pjesama s novog albuma. Moram priznati da dugo nismo svirali u Sarajevu, ali da uvijek imamo odličnu povratnu reakciju od publike. Često nam se dešava da nam ljudi dovikuju da sviramo pjesme koje ranije nismo, ali nam to nije problem, jer u repertoaru imamo više od pedeset numera. Uvijek nam bude žao jer, koliko god pjesama izvedemo, publika uvijek traži još - kazao je Aksoj.
Dodaje da publici nerijetko prirede iznenađenja te odsviraju autorske pjesme koje nikad nisu objavljene.
- U "Cinemasu" je uvijek dobra atmosfera i mislim da pozitivna energija ni ovaj put neće izostati. Pozivam sve ljude dobre volje da dođu i uživaju zajedno s nama - poručio je Aksoj.

Ulaznice se mogu nabaviti u klubu "Cinemas" po cijeni od 10 KM u pretprodaji, dok će na dan koncerta iznositi 12 KM.
"Srce uzavrelo" uskoro pred publikom
CD "Srce uzavrelo" uskoro bi trebao ugledati svjetlo dana.
- Album je gotov, a uskoro ćemo snimati i neke nove spotove. Nakon što objavimo CD svakako ćemo ga promovirati i u Sarajevu, a očekuje nas i radno ljeto te gostovanje na brojnim festivalima - govori Atila.