Vijesti
Žuta štampa
Cetinski i Urban pomažu sa suprugama
21.05.2014. 12:00
Izvor: Avaz.ba
Cetinski i Urban pomažu sa suprugama
Hrvatski pjevač Tony Cetinski i njegova supruga Dubravka s prijateljima i saradnicima uputili su se u jedan od najvećih prihvatilišta za stradale u poplavama, u centar Crvenog križa u Cerni. Nakon Županje, krenuli su za Vinkovce, a u njihovim kombijima nalaze se odjeća, obuća, hrana, kozmetika, voda, pelene za bebe...
- U ovoj najstrašnijoj poplavi u historiji Hrvatske, BiH i Srbije, pozivamo sve koji možete pomoći da se pridružite. Divno je vidjeti koliko mladih ljudi radi i pomaže i ne znaju za umor, danonoćno. Ponos je ogroman - poručio je Cetinski.
U nizu poznatih ličnosti koji su se uključili u akcije je i Damir Urban koji se sa suprugom Milicom ujedinio s Facebook grupom "Rijeka pomaže - inicijativa za pomoć stradalim u poplavama".
- Hiljade naših prijatelja u Hrvatskoj, BiH i Srbiji posljednjih dana vode borbu s poplavama. Ugroženi su im domovi, sve ono što su stekli i stvorili, ali i sami životi. Osim što smo u mislima s njima, možemo im pomoći i na nekoliko načina - napisao je Urban na Facebooku te istakao upute za doniranje sredstava.