Vijesti
Žuta štampa
Sarajevo
Halka u BKC-u sa novim repertoarom
10.06.2014. 12:00
Izvor: mojevijesti.ba
Halka u BKC-u sa novim repertoarom
Članovi ansambla Halka će na koncertu u Bosanskom kulturnom centru 27. juna izvesti i dio repertoara koji je pripremljen za njihov novi album.
Bit će ovo prvi nastup Halke, koju čine Božo Vrećo, Dino Šukalo, Edvin Hadžić, Adis Sirbubalo i Anes Beglerbegović, nakon turneje koja je obuhvatila koncerte u gradovima širom Bosne i Hercegovine i novembarskog rasprodatog koncerta u BKC-u kojim je zatvoren 17. međunarodni muzički festival Jazz Fest Sarajevo.
Članovi ansambla će na junskom koncertu izvesti sevdalinke ali i autorske pjesme pripremljene za novi album koji će kao i Halkin prvjenac biti snimljen u produkciji Gramofona.
Koncert ansambla Halka bit će održan 27. juna u 19.00, a isti dan u 21.00 također u BKC-u nastupit će i Amira Medunjanin predstavljajući svoj novi album Silk & Stone. Ulaznice za koncerte po cijeni od 10 KM mogu se kupiti na blagajni BKC-a. Ulaznice će na dan koncerta koštati 15 KM.
Koncert organizira agencija Gramofon iz Sarajeva u saradnji sa francuskom organizacijom Mission du centenaire de la Première Guerre mondiale, u okviru programa Sarajevo, srce Evrope, a partneri projekta su France Inter, ArteLive Web i Arte.