Vijesti
Žuta štampa
Volim senzibilitet Dine Šarana
16.06.2014. 12:00
Izvor: Avaz.ba
Volim senzibilitet Dine Šarana
Hrvatska pjevačica Natali Dizdar ove godine slavi deset godina uspješnog rada i djelovanja na sceni. Osim što je, kako kaže, naročito ponosna na kontinuitet i dosljednost, atraktivna Zadranka, koja je često gošća Sarajeva, ističe da bi voljela da što prije ponovo zapjeva pred bh. publikom, i to u okviru ovogodišnje turneje koja nosi naziv "Nokia Lumia".

Opuštena vibra
- Do sada smo u okviru turneje svirali u Varaždinu i Zagrebu, a uskoro me očekuju i gostovanja u Puli te u Zadru. Turneja je koncepcijski zamišljena kao kombinacija različitih formi benda, u kojem s džez triom sviramo nešto mekši repertoar, izmijenjenih aranžmana i intimnijeg zvuka, a sa svojim dugogodišnjim bendom radimo klupsku varijantu standardnog koncertnog repertoara, vezanog prvenstveno uz pjesme sa prvog i drugog albuma - kazala je Dizdar.
U razgovoru o desetogodišnjoj karijeri Natali se prisjetila svojih početaka, ističući kako se sve posložilo samo od sebe nakon što je objavljena pjesma "Ne daj".
- Kako nisam znala ništa o ovom poslu, život mi je bio poprilično nepredvidljiv. No, od samog početka uživala sam u tome što radim. Ponosna sam na sve što smo napravili od prve pjesme, albuma, odličnih koncerata, poput onoga u Zagrebačkom kazalištu mladih iz kojeg je nastao moj prvi “live” album, kao i na saradnju koju sam imala s Arsenom Dedićem, Boškom Petrovićem, Darkom Rundekom, Dinom Šaranom... - naglasila je Dizdar.

Izdvaja i nastupe u Sarajevu, koji su joj, kako kaže, naročito dragi.
- Veoma volim Sarajevo i uvijek mu se rado vraćam. Grad ima neku opuštenu vibru tako da su i moji koncerti redovno u tom raspoloženju i energiji. Mislim da imam odličan odnos sa sarajevskom publikom i da jednako uživamo u mojim koncertima zbog čega se uvijek osjećam dobrodošlo - kazala je Dizdar.
Pjesma "Grijeh", koju je Natali snimila u saradnji s Dinom Šaranom, frontmenom sjajne sarajevske grupe "Letu štuke", na ovogodišnjoj svečanoj manifestaciji "MTV Video Play Awards" osvojila je prvo mjesto.
- "Grijeh" je zaista veliki hit. To je pjesma koja je postigla nevjerovatnu slušanost. Još je na top-listama i samo mogu reći da je nastavak odlične saradnje s Dinom. Volim njegov senzibilitet, tekstove i nadam se da ćemo u budućnosti imati još uspješnih saradnji - priznala je Dizdar.
Natali smatra da muzičko obrazovanje nije nužno da bi neko bio kvalitetan pjevač.

Srednja škola
- Završila sam srednju muzičku školu i drago mi je zbog toga, jer se lakše snalazim u nekim stvarima. No, mnogi umjetnici nisu bili muzički obrazovani, a bili su ili jesu genijalni. Ono što je loše na muzičkoj sceni su ta površnost i utrka za slavom i zaradom, a to najčešće karakterizira one upitnog talenta, kojih je danas, nažalost, i previše - smatra Dizdar.
U poslu i u životu ova lijepa Zadranka osjeća se, priznaje, uspješno.
- Da bi žena bila uspješna, poželjno je da posjeduje odlučnost, nježnost i inteligenciju. Također, treba držati do sebe, mnogo se smijati i imati pozitivan pogled na život - smatra Dizdar.

Tajlandski boks
Osim muzike, velika strast Natali Dizdar je sport.
- Često trčim navečer ili idem na tajlandski boks, koji treniram već skoro deset godina. Volim i planinarenje, plivanje, a u slobodno vrijeme dosta slušam i muziku, gledam filmove, čitam knjige. Kada uhvatim malo više slobodnih dana, odem na neko daleko putovanje - kaže pjevačica.

Brat Filip
Kako je i Filip, brat popularne Zadranke, uspješan muzičar, Natali svoj talent pripisuje genima.
- Osim gena, važni su i rad na sebi, karakter i muzika koja te oblikuje kroz godine, prvenstveno ona koju voliš i slušaš - ističe Dizdar.

Ne razmišlja o majčinstvu
Iako je nedavno izjavila kako se veseli majčinstvu, Natali je ovog puta ipak ostala pomalo suzdržana i tajanstvena, ne želeći da otkrije mnogo o svom privatnom životu. U dugogodišnjoj je vezi s Antom Jerolimovom.
- Odgovorila bih vam iskreno, ali zaista se ne bavim trenutno takvim mislima - kazala je Natali.