Vijesti
Žuta štampa
Naš veliki pjevač dobio poziv iz Bugarske
Koncert Harija Mata Harija u Sofiji 28. juna
21.06.2014. 12:00
Izvor: avaz.ba
Koncert Harija Mata Harija u Sofiji 28. juna
Hari Mata Hari u subotu, 28. juna, održat će veliki koncert u Sofiji. Spektakl na trgu u bugarskoj prijestonici organiziraju grad Sofija i televizija Balkanika.
Džambo-plakati
- Već nekoliko dana Hari priprema repertoar za ovaj koncert. Sofija je već izlijepljena džambo-plakatima s njegovim likom. Hari je snimio i televizijsku reklamu na bugarskom jeziku, što mu je bilo poprilično teško. On je velika zvijezda u Bugarskoj i sigurno da će nakon ovog koncerta uslijediti još nekoliko nastupa u ovoj zemlji - kaže Fahrudin Pecikoza Peca, poznati tekstopisac i Harijev saradnik.
Naš hitmejker ističe da će veliki koncert u Sofiji biti početak evropske turneje popularnog Harija.
- Već sada imamo pozive i dobre ponude za gostovanja u Pragu i Varšavi. Riječ je o velikim koncertima i produkcijama, koje zahtijevaju višesedmične pripreme. Očito je da je Hari veliko muzičko ime i da ga smatraju jednim od najboljih pjevača u Evropi. Već imamo nekoliko ponuda od velikih muzičkih kuća, koje žele da izdaju njegov novi album. To je ozbiljna priča koja je osuđena na uspjeh - kaže Peca.
Novi album
Zbog ovih koncerata Hari je privremeno prekinuo snimanje novog albuma.
- Ako nastavimo ovim tempom, novi CD mogao bi biti gotov tek oko Nove godine. Na novim kompozicijama, osim mene, rade Armin Šaković i Zlatan Fazlić Fazla, a i Vjekoslava Huljić nam je ponudila nekoliko tekstova. Snimamo u Sarajevu, Beogradu, Zagrebu... Gdje god stignemo - kaže Pecikoza.
Halidu smo dužni duet
Pecikoza ističe da su Hari i on dužni Halidu Bešliću dobru duetsku pjesmu.
- S Halidom se "ganjamo" već dvije decenije. Hari i Halid su već nekoliko puta bili u studiju, ali nisu bili zadovoljni pjesmama. Ništa ne žele raditi nasilu. Za dobar duet mora se dosta stvari poklopiti - kaže Peca.