Vijesti
Svijet
Dadilja iz pakla
Ostavila djecu u autu, a ona otišla u solarij
08.07.2014. 12:00
Izvor: mojevijesti.ba
Ostavila djecu u autu, a ona otišla u solarij
Dadilja Kristin Marie Jones našla se na sudu nakon što je u automobilu na vrućini ostavila dvoje male djece i otrčala u solarij.
Djevojka iz Portlanda je optužena da je djevojčicu od dva mjeseca i trogodišnjeg dječaka ostavila na suncu u zatvorenom automobilu.
Tog 15. maja parkiralištem je prošao policajac. Našao je preznojenu djecu kako vrište i plaču u vrućem automobilu u kojem se temperatura popela do 32 stepena Celzija.
Kristin je, navodno, upravo izlazila iz salona kada je policajac iz automobila izvlačio dječaka. Ona je iz vozila izvadila djevojčicu te su svi ušli u solarij. Policajac je izjavio da je kroz pancirku osjetio koliko je dječak vruć te da je bio sav preznojen.
Djevojka je na sudu kazala da je djecu ostavila s njihovom majkom, ali se pokazalo da je lagala jer je majka djece cijelog dana bila na poslu. Laž je kasnije i priznala te rekla da je bila prestrašena.
Izjasnila se da nije kriva za četiri tačke optužnice: zlostavljanje, bezobzirno ugrožavanje drugoga, zanemarivanje i vožnju pod suspenzijom.
Pred sudom bi se ponovo trebala pojaviti 15. avgusta.