Vijesti
Politika
Nije vrijeme za jeftino politikanstvo
04.08.2014. 12:00
Izvor: Moje Vijesti
Nije vrijeme za jeftino politikanstvo
Socijaldemokratska partija BiH smatra reakciju Demokratske fronte - Željko Komšić, u vezi sa nedavno održanom Donatorskom konferencijom u Briselu, u najmanju ruku, degutantnom, ali i iznenađujućom - saopćeno je iz SDP-a.

"Iznenađujućim radi toga što su u saopćenju upotrebljene teške riječi, poput onih da čelnik SDP BiH Zlatko Lagumdžija laže bh. narode, ali i iznenađujućim radi toga što je ova stranka konačno počela reagirati na aktuelno stanje u bh. društvu, čime su napravili otklon od višemjesečne medijske strategije njihovog predsjednika - šuti, ne talasaj" - navodi SDP BiH.

"Nakon godinu i po spavanja DF-a i potpune neaktivnosti oko bilo kakvog događaja u društvu, pa čak i februarskih protesta i majskih poplava, drago nam je da su se probudili iz podužeg zimskog sna i počeli poprimati obrise političke stranke" - dodaju dalje u SDP-u.

Iz ove stranke još jednom podsjećaju javnost da predsjednik SDP BiH ni u jednom trenutku nije obmanjivao nikoga i da je više puta u Briselu, pa nakon toga i širom BiH, ponovio da se ne radi samo o donatorskim sredstvima, nego i o kreditnim sredstvima pod povoljnim uslovima.

"Za takve izjave postoji više konkretnih dokaza, ali, kao što smo to i navikli u posljednje vrijeme od DF, takve izjave su namjerno preskočili i time pokušali obmanjivati javnost, a to je slično onome što rade nekoliko proteklih mjeseci, namjerno obmanjujući svoje simpatizere, ali i članove stranke" - kaže se u saopćenju SDP-a.

Dodaje se da se "obmane odnose i na dio saopštenja o dvadesetogodišnjem varanju bh. naroda, jer isti ti, koji su varali i izmuzli bh. narode u tom periodu, bilo da se radi o visokim predsjedničkim platama ili ministarskom bijelom hljebu, danas čine vrh DF-a".

U SDP-u BiH naglašavaju da sada nije vrijeme za jeftino politikantstvo, jer su finansijska sredstva dobijena na Donatorskoj konferenciji u Briselu prijeko potrebna ugroženim građanima i SDP će, navodi se, učiniti sve da sredstva transparentno i što prije dođu do onih kojima zaista trebaju.