Vijesti
Društvo i ekonomija
Općinski sud u Sarajevu
Danas presuda o slučaju 'Feroelektro'
14.08.2014. 12:00
Izvor: mojevesti.ba
Danas presuda o slučaju 'Feroelektro'
Na Općinskom sudu u Sarajevu danas u 11 sati bit će objavljena presuda po tužbi Agencije za privatizaciju FBiH za raskid kupoprodajnog ugovora sa Stanić Investom u predmetu "Feroelektro".
Predsjednik Sindikata "Feroelektra" Senad Smajić izjavio je za Agenciju FENA da radnici tog preduzeća željno iščekuju presudu, da ne sumnjaju u njen ishod i da smatraju da je jedina pravedna odluka raskid kupoprodajnog ugovora, jer Stanić Invest nije ispoštovao niti jedan segment ugovora.
'Dodatni razlog je što je Stanić Invest počinio niz krivičnih djela u 'Feroelektru'', istakao je Smajić.
Naglasio je da se pribojavaju da će Stanić Invest zloupotrebljavati institut žalbe kako bi "kupovao vrijeme" za nastavak uništavanja "Feroelektra".
'Kada je 2011. presudom Općinskog suda u Sarajevu raskinut spomenuti kupoprodajni ugovor, za vrijeme žalbenog postupka na Kantolnom sudu Stanić Invest je nezakonito postavio hipoteku na objekt 'Feroelektra' u iznosu pet miliona KM, a napravio je i ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji tako da je sav novac koji 'Feroelektro' dobija prebacio na kćerku firmu', pojasnio je Smajić.
On je podsjetio da ja nakon te presude Stanić Invest prestao isplaćivati plaće radnicima "Feroelektra", te da im duguje ukupno 25 plaća.