Vijesti
Sport
Nasljednik Uščuplića
Meho Kodro potpisuje ugovor na 2,5 godine sa Sarajevom
27.09.2014. 12:00
Izvor: mojevesti.ba
Meho Kodro potpisuje ugovor na 2,5 godine sa Sarajevom
Meho Kodro, nekadašnji napadač Barcelone, te 2008. godine kratko selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine novi je trener Fudbalskog kluba Sarajevo, potvrđeno je iz Uprave premijerligaša sa Koševa za Anadolu Agency (AA).
„Jako, jako smo blizu dogovora sa Kodrom. Ustvari, sve smo dogovorili, ostaje da parafira ugovor, pa da kažemo Kodro je novi trener FK Sarajevo“, istakao je za Anadolu Agency Abdulah Ibraković, sportski direktor FK Sarajevo, dodavši:
„Ugovor sa Kodrom trebao bi biti potpisan u trajanju od 2,5 godine. U nedjelju bi trebao doći u Bosnu i Hercegovinu, tačnije biti na našoj prvenstvenoj utakmicu u Širokom Brijegu“.
Nekadašnjem proslavljenom igraču i mostarskog Veleža, Tenerifa, Real Sociedada, Alavesa, te Maccabija iz Tel Aviva, kao i bivšem treneru u stručnom štabu Real Sociedada, Uprava će dati zadatak da sa Sarajevom osvoji titulu prvaka BiH, prvu za ovaj klub nakon 2007. godine.
Kodro će, gotovo je izvjesno, na klupi „bordo“ tima naslijediti Dženana Uščuplića, kojeg je Uprava jutros razriješila dužnosti jer ne posjeduje UEFA pro trenersku licencu.
Meho Kodro: Sa Sarajevom mogu napraviti velike stvari
Da, novi sam trener Fudbalskog kluba Sarajevo, potvrdio je i Meho Kodro ekskluzivno za Anadolu Agency (AA).
„Evo već tražim avio kartu kako bi došao u nedjelju na prvenstvenu utakmicu u Široki Brijeg gdje će derbi meč igrati moj budući klub“, govorio je Kodro, naglasivši:
„Ideja je da pogledam utakmicu, upoznam se sa ljudima iz Uprave, igračima, te od ponedjeljka se uključim u rad sa ekipom, potpišem ugovor i sve što ide dalje“.
Kodro je kazao i da će ugovor potpisati na 2,5 godine te da je zadovoljan uslovima dogovorenim sa čelnicima „diva sa Koševa“.
„Za mene je velika čast biti trenerom FK Sarajevo. Ujedno, to je i veliki izazov. Poznajem stvari i sve dobro što se dešavalo u i oko FK Sarajevo posljednjih mjeseci. Priča je ozbiljna i ponudu sam se prihvatio jer mislim da sa Sarajevom mogu napraviti velike stvari“, istakao je Kodro, u telefonskom razgovoru iz Španije dodavši:
„O saradnicima u stručnom štabu govorit ću po dolasku u BiH“.
Na pitanje može li obećati navijačima FK Sarajevo da će sa ekipom u ovoj sezoni osvojiti titulu prvaka BiH, na koju na Koševu čekaju od 2007. godine, nekadašnji briljantni napadač Barcelone i kratko selektor BiH, odgovorio je:
„I o tome bi opširnije kada dođem u BiH. No, kada sam rekao da zajedno možemo napraviti velike stvari, između ostalog, mislio sam osvajanje trofeja“.