Vijesti
Društvo i ekonomija
Nikšić i Pudarić na otvaranju radova prometnice Tomislavgrad - Blidinje
07.10.2014. 12:00
Izvor: Moje Vijesti
Nikšić i Pudarić na otvaranju radova prometnice Tomislavgrad - Blidinje
Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, dopredsjednik Federacije Svetozar Pudarić i članovi SDP-a Livanjskog kantona nazočili su danas u Grlima kod Tomislavgrada na službenom otvaranju radova na prometnici koja će povezati Tomislavgrad s Blidinjem odnosno najkraću dionicu puta koja vodi od Splita prema Sarajevu.

Zastupnik SDP BiH u Skupštini LK-a Jozo Sliško za Fenu je kazao kako radovi na ovoj prometnici ne bi započeli da Vlada Federacije BiH nije izdvojila 2 miliona KM.

Po njegovim riječima, za izgradnju i rekonstrukciji naznačene prometnice Vlada LK-a izdvojila je 1,3 miliona KM iz kreditnih sredstava namijenjenih za izgradnju prometnica u tom kantonu.

Predsjednik Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić je kazao da zasluge za ovaj projekt ima upravo Sliško koji je na sjednici Skupštine LK-a bio uporan da neće proći zaduživanje Vlade od pet miliona, ako dio sredstava neće biti izdvojen i za izgradnju te prometnice.

"Moram priznati da je i federalna vlada ova sredstva izdvojila najviše na uporno inzistiranje gospodina Sliške. Svakodnevno je zvao mene, lobirao na sve strane i kod ministra prometa i kod potpredsjednika Federacije, sve dok nismo donijeli odluku izdvojiti ta sredstva za ovaj put" - kazao je Nikšić.

Potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić je kazao da sredstva za ovu dionicu nisu predizborna obećanja te je izrazio zadovoljstvo početkom gradnje.