Vijesti
Svijet
Ukrajinska kriza
Putin i Porošenko u Milanu razgovarali iza zatvorenih vrata
17.10.2014. 12:00
Izvor: mojevesti.ba
Putin i Porošenko u Milanu razgovarali iza zatvorenih vrata
Ruski predsjednik Vladimir Putin i predsjednik Ukrajine Petro Porošenko sastali su se danas na margini 10. Azijsko-evropskog samita (ASEM) u Milanu, javlja Anadolu Agency (AA).
Domaćin sastanka dvojice zvaničnika bio je italijanski premijer Matteo Renzi koji je dočekao dvojicu zvaničnika izrazivši zadovoljstvo njihovom posjetom.
Sastanak je održan iza zatvorenih vrata.
Na ASEM-u učestvuju i njemačka kancelarka Angela Merkel, francuski predsjednik Francois Hollande, britanski premijer David Cameron, predsjednik Evropske komisije Jose Manuel Barroso i predsjednik Evropskog vijeća Herman Van Rompuy.
Učesnici će razgovarati o posljednjim dešavanjima u Ukrajini nakon čega će se italijanski premijer obratiti novinarima.
Talijanski premijer, koji se sinoć sastao sa ukrajinskim predsjednikom Porošenkom, danas bi se trebao sastati i sa predsjednikom Putinom.
Na margini Samita, ruski predsjednik se sastao i sa Merkel i italijanskim predsjedikom Giorgiom Napolitanom. Putin i Merkel su tom prilikom razgovarali o primirju u Ukrajini, kao i o energetskoj saradnji dvije zemlje.
Ruski predsjednik Putin je jučer u Milanu posjetio i bivšeg talijanskog premijera Silvia Berlusconija, s kojim ima vrlo bliske prijateljske odnose.