Vijesti
Žuta štampa
Veliki pjevač narodne muzike
Džinović: Nadam se da će "Melem za dušu" doći i u Sarajevo
14.11.2014. 12:00
Izvor: avaz.ba
Džinović: Nadam se da će "Melem za dušu" doći i u Sarajevo
Haris Džinović se posljednjih dana s bendom priprema za tri velika koncerta pod nazivom "Melem za dušu" na kojima će nastupiti zajedno sa Šabanom Šaulićem i Anom Bekutom.
Lijepa priča
Za koncerte ove tri zvijezde narodne muzike u "Spensu" u Novom Sadu 29. novembra i u Beogradu u Kombank Areni 6. decembra vlada veliko interesiranje, a sve izvjesnije je da će oni nastaviti sa zajedničkim nastupima i u 2015. godini.
- To je lijepa priča. Prema informacijama na terenu, vlada veliko interesiranje i očekujemo da dvorane budu krcate. Nije mala stvar kada za jednu noć gledate tri vrhunska pjevača. Sigurno je da će publika zadovoljna napuštati dvorane. U karijeri sam često sarađivao sa Šabanom i Anom i svima nam je drago što ćemo dijeliti istu binu. Sigurno je da će ovi koncerti biti pravi melem za dušu za sve ljubitelje dobre muzike, jer naše pjesme su više od narodnih - kaže Džinović.
Za organizaciju turneje "Melem za dušu" zadužena je agencija "Music Star" s Rakom Marićem na čelu, a jedan od koncerata u 2015. trebao bi biti održan u sarajevskoj Zetri.
Dva koncerta
- Svi se nadamo da se ovaj projekt neće završiti na ova dva koncerta. Koliko znam, u planu je i Sarajevo. Svi znamo koliko u glavnom gradu BiH imamo publike i bila bi prava šteta da ne pjevamo u nekoj od dvorana - kaže Haris.
Već duže vremena jedan od kraljeva narodne muzike radi na novim pjesmama.
- Kod mene je to vrlo komplikovano. Neke od kolega brzo snime pjesmu i spot, ali to je kod mene pravi proces. Već duže vremena u studiju sa Slavkom Stefanovićem Slavkonijem "krčka" se nekoliko pjesama. Jednu smo skoro završili i mogao bih je publici predstaviti do kraja godine. Nikada nisam žurio s pjesmama. Za svaku od njih je trebalo vremena da postane hit, ali se zato teško i zaboravljaju - kaže Džinović.
Muzički talenti iz Bosne
Džinović je jedan od članova žirija muzičkog šoua "Pinkove zvezde".
- Rado sam prihvatio poziv čelnika Pinka da budem dio tog projekta. Do sada smo imali veliki broj kvalitetnih kandidata. Posebno mi je drago da imamo nekoliko muzičkih talenata iz BiH - kaže Haris.