Vijesti
Društvo i ekonomija
Interese mljekara niko ne štiti
17.11.2014. 12:00
Izvor: Moje Vijesti
Interese mljekara niko ne štiti
Udruženje uzgajivača koza, ovaca i ostalih "Tor" Mostar optužilo je Mehmeda Nikšića i Vladu Usorca, predsjednike entitetskih udruga proizvođača mlijeka, da djeluju samo u svoje osobno ime i u ime pojedinih političkih opcija.

U priopćenju se tvrdi kako se blokadom carinskih terminala obmanjuju poljoprivrednici i građani, te se dodaje kako u BiH postoji više od sto tisuća proizvođača mlijeka i preko tisuću raznih udruženja i interesnih skupina.

Interese tih mljekara, navodi se dalje, nitko ne štiti, nego se oni institucionalno uništavaju preko Ureda za Veterinarstvo, etnitetskih ureda za veterinarstvo, raznih zavoda i drugih institucija.

"Nama poljoprivrednicima proizvođačima mlijeka i mesa potrebno je stvoriti zakonski okvir i institucije koje će biti priznate od europske zajednice kako bi svoje proizvode izvozili, ali, nažalost, naša je proizvodnja mala i ugrožena institucionalno pa pozivamo investitore da investiraju u stočarstvo, koje je kičma poljoprivredne proizvodnje u BiH i mjesto otvaranja novih radnih mjesta i stvaranja nove vrijednosti", stoji u priopćenju za javnost Udruženje uzgajivača koza, ovaca i ostalih "Tor" Mostar.