Vijesti
Politika
Izabrana Komisija, SNSD i njihovi koalicioni partneri imaju većinu
25.11.2014. 12:00
Izvor: Moje Vijesti
Izabrana Komisija, SNSD i njihovi koalicioni partneri imaju većinu
Narodna skupština RS je usvojila prijedlog Socijalističke partije da se u Komisiju za izbor i imenovanja uvrsti i Nedeljko Milaković iz te stranke. Prijedlog da se to stavi na dnevni red podržalo je deset zastupnika.

Naime, kako su tvrdili iz Saveza za promjene, ranije je dogovoreno da Komisiju čini osam članova, a da se izmjenom Poslovnika o radu Narodne skupštine, na narednom zasijedanju izaberu još tri člana.

Međutim, na početku sjednice Socijalistička partija je predložila i devetog člana, nakon čega su iz Saveza i Domovine tvrdili da je prekršen poslovnik.

Nakon više od tri sata rasprave i nekoliko pauza, Komisija je ipak izabrana, a njen član je i Milaković.

Sa 42 glasa za, pet protiv i dva suzdržana izabrana je Komisija u čijem sastavu su: Radovan Vuković predsjednik, Vukota Govedarica zamjenik predsjednika, te članovi Radovan Višković, Vesna Jungić, Slavko Dunjić, Duško Ilić, Davor Šešić, Miroslav Brčkalo i Nedeljko Milaković.

Ovo se praktično može smatrati potvrdom da SNSD i stranke okupljene oko njih imaju tijesnu većinu od 42 glasa.

Ova Komisija predlaže rukovodstvo entitetskog parlamenta.

Nakon glasanja uslijedila je pauza, a potom bi trebali biti verifikovani mandati zastupnicima te bi obi, kao i predsjednik i potpredsjednici RS-a trebali položiti zakletvu.