Vijesti
Politika
Izgraditi mehanizme za stalno uključivanje građana u procese donošenja odluka
15.12.2014. 12:00
Izvor: Moje Vijesti
Izgraditi mehanizme za stalno uključivanje građana u procese donošenja odluka
Politička akademija Stranke demokratske akcije (SDA) je tokom vikenda održala seminar pod nazivom "Komunikacija i kampanje na lokalnom i regionalnom nivou“.

Seminar je realiziran u saradnji s partnerima iz Konzervativne stranke Velike Britanije, čiji su stručnjaci bili predavači na seminaru. Učestvovalo je 25 predstavnika iz lokalnih sredina sa područja cijele Bosne i Hercegovine.

Teme obrađene na seminaru su se, između ostalog, bavile rezultatima i analizom izborne kampanje, komunikacijom između izbora, najboljim praksama izgradnje profila i kampanja na lokalnom i regionalnom nivou. '

-Simbolično, na devetnaestu godišnjicu potpisivanja Dejtonskog sporazuma govorimo o novim idejama i boljoj politici koja će moći odgovoriti vremenu i integracijama koje su pred nama. Potrebno je izgraditi mehanizme koji će osiguravati stalno uključivanje najšireg članstva i građana u procese donošenja odluka i zajedničku akciju za izgradnju boljeg društva i preuzimanje odgovornosti za stanje u zemlji - izjavio je Senad Šepić, potpredsjednik SDA i direktor Političke akademije.

Takvim pristupom, dodao je, možemo pokrenuti zemlju, vratiti povjerenje u institucije države i političare kojima ekonomski razvoj, zapošljavanje i evropski put moraju biti prioritet djelovanja u narednom periodu, saopćio je Press Tim Političke akademije SDA.