Vijesti
Žuta štampa
Donizada Šobić, sestra legendarnog kantautora, iz Nikšića za "Avaz"
Šoba jedva čeka da dođe u Sarajevo
07.01.2015. 12:00
Izvor: avaz.ba
Šoba jedva čeka da dođe u Sarajevo
Dvostruki CD "Ožiljak"/"Umjesto gluposti", s oba albuma koja je svojevremeno objavio Miladin Šobić, prije nekoliko dana objavljen je u Crnoj Gori. Ovaj događaj unio je puno radosti u život legendarnog kantautora, koji je 30. januara 2013. godine pretrpio teški moždani udar, od kojeg se još oporavlja.
Prvi kontakt
O Miladinu brinu majka i sestra, s kojima je trenutno u Nikšiću i gdje će sutra, uz Božić, proslaviti i 59. rođendan.
- Miladin je svakim danom sve bolje. Njegov oporavak ide dobrim tokom. Dobro je raspoložen, čemu je doprinijelo i objavljivanje CD-a s njegovim pjesmama. Naravno da bi on volio da je mogao učestvovati u svemu tome, ali bit će prilika - rekla je jučer za "Dnevni avaz" Miladinova sestra Donizada Beba Šobić.
Šobin krug u kojem komunicira veoma je uzak pa je tako prije nekoliko dana prvi put nakon što je imao moždani udar telefonski razgovarao s veoma bliskim prijateljima.
- Miladin često spominje Sarajevo i jedva čeka da dođe. Uz Nikšić, to mu je jedan od najvažnijih i najdražih gradova - dodaje Donizada.
Rođeni Nikšićanin prvu pjesmu je objavio 1975. godine, a vrhunac karijere doživio je u prvoj polovini osamdesetih godina upravo u Sarajevu, gdje je prije više od 30 godina izdao svoja dva albuma - "Ožiljak" i "Umjesto gluposti".
Veliki planovi
Zbog porodične tragedije, smrti sestre Šeherzade, Šobić se povukao na vrhuncu slave pa treći album "Barutana ljubavi" nikada nije objavio. U međuvremenu je napisao veliki broj pjesama i, kako nam otkriva Donizada, izlazak do sada neobjavljenih pjesama na CD-u mogao bi se desiti u 2015. godini.
- Mnogo velikih stvari je u planu i nadamo se da će ih Miladin realizirati ove godine - govori Donizada.
Film o Šobićevom životu sniman i u bh. prijestonici
Televizaja Crne Gore uveliko snima film o životu Miladina Šobića pa je njihova ekipa tako nedavno boravila i u Sarajevu. O danima proživljenim u gradu na Miljacki govorili su njegovi prijatelji, a film je sniman i u Dubrovniku i, naravno, u Crnoj Gori.
Film bi premijerno trebao biti prikazan u fabruaru ili martu.
EGIDA
Zbog porodične tragedije, smrti sestre Šeherzade, Šobić se povukao na vrhuncu slave