Vijesti
Sport
Dejan Malinović
Nismo navikli na turnirski sistem igranja
28.01.2015. 12:00
Izvor: mojevesti.ba
Nismo navikli na turnirski sistem igranja
Rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Dejan Malinović rekao je nakon današnjeg visokog poraza od Rusije da BiH može igrati dosta bolje, ali da je umor i turnirski sistem takmičenja uzrokovao pad u igri selekcije BiH.
'' Znamo mi igrati i puno bolje nego što smo večeras odigrali. Bili smo umorni nakon šest odigranih mečeva, a nismo navikli na turnirski sistem igranja.
Imamo nekoliko povrijeđenih igrača tako da nismo mogli pružiti puno na ovoj utakmici. Nama je ovo prvo učešće na svjetskom prvenstvu i mislim da ćemo biti puno bolji u budućnosti'' - rekao je Malinović nakon poraza reprezentacije BiH od Rusije s 42:28 u meču za 19. mjesto SP-a u Kataru.
Selektor BiH Dragan Marković je naglasio da je teško u ovom trenutku analizirati ovakav susret, ali da je sigurno uzrok pada u igri selekcije BiH nekoliko neiskorištenih ''meč lopti'' u prethodnim utakmicama.
''Znamo u kakvoj smo situaciji došli na turnir, s puno rovitih igrača i to se vidjelo na nekim utakmicama, a to nas je i koštalo boljeg rezultata. Imali smo dvije - tri ''meč lopte'', protiv Austrije, Makedonije i Tunisa a nismo iskoristili niti jednu. Poslije tih utakmica kao da smo izgubili nadu, ali svejedno smo priveli turnir kraju s puno povrijeđenih igrača'' - izjavio je Marković.
Dodao je da bi bh. rukometaši sigurno igrali dosta bolje da su se uspjeli plasirati u osminu finala takmičenja.