Vijesti
Društvo i ekonomija
B&H Airlines
Letovi prema Beogradu otkazani zbog otežanih okolnosti poslovanja
20.02.2015. 12:00
Izvor: mojevesti.ba
Letovi prema Beogradu otkazani zbog otežanih okolnosti poslovanja
Letovi B&H Airlinesa prema Beogradu po zimskom redu letenja, zbog otežanih okolnosti poslovanja, unaprijed su otkazani (nisu svi), a putnici su o tome obavješteni - rečeno je Feni u B&H Airlinesu.
Normalizacija svih linija po redu letenja, kako su kazali u ovoj aviokompaniji, očekuje se nakon povratka drugog aviona iz flote koji se trenutno nalazi u Njemačkoj na redovnom servisiranju, kao i deblokade poslovnih računa kako bi se tekuće obaveze mogle redovno plaćati.
''Jedan od aviona B&H Airlinesa se trenutno nalazi u Njemačkoj, u Moenchengladbachu na redovnom servisiranju, te zbog nemogućnosti plaćanja izvršiocu usluga servisiranja zbog blokade računa, B&H Airlines ne može da raspolaže s njim u svom redu letenja. Inače, Air Serbia održava linije na relaciji Sarajevo-Beograd po svom redu letenja'' - dodaju iz B&H Airlinesa.
Pored charter letova za Italiju, B&H Airlines trenutno ima tri destinacije na koje leti iz Sarajeva, a to su Beograd, Cirih ( iz Sarajeva i iz Banja luke) i Kopenhagen.
''Vlada FBiH i resorno Ministarstvo prometa i komunikacija kao vlasnik B&H Airlinesa donijeli su zaključke i odluke da se pomogne B&H Airlinesu, te da se pokrenu konkretne aktivnosti u vezi deblokade računa od HETA Leasinga i Međunarodnog aerodroma Sarajevo, kao i da se uplate subvencije B&H Airlinesu, te pronađu rješenja u samom poslovanju kompanije'' - dodaju iz ove aviokompanije.