Vijesti
Sport
Mehmed Baždarević
Čeka nas ozbiljan posao, nadam se da će Spahić doći
17.03.2015. 12:00
Izvor: mojevesti.ba
Čeka nas ozbiljan posao, nadam se da će Spahić doći
Selektor najbolje fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine (BiH) Mehmed Baždarević je nakon objave spiska igrača za utakmice s Andorom i Austrijom rekao kako stručni štab i igrače čeka ozbiljan posao, javlja Anadolu Agency (AA).
Na pitanje novinara kakva je situacija s Emirom Spahićem, Senadom Lulićem i Seadom Kolašincem, selektor Baždarević je rekao se s predstavnicima Schalkea dogovorio da Kolašinac ostane u svom klubu i radi po specijalnom programu.
Prema selektorovim riječima, Lulić će večeras vjerovatno biti na spisku igrača u Torinu, u trenažnom je procesu i izrazio je želju da dođe na okupljanje.
"Što se tiče ostalih igrača, mislim da su svojom formom, a posebno Spahić zaslužili da su ovdje. Učinio sam sve i nadam se da će biti ovdje i da će biti spremni za ono što nas čeka", rekao je Baždarević.
Na spisku je i mladi igrač Željezničar Rijad Bajić, koji je najbolji strijelac Premijer lige BiH. Baždarević smatra da je ovaj poziv nagrada za "ono što radi u domaćem prvenstvu".
"On će se spremati s A selekcijom, a bit će na raspolaganju selektoru U 21 za utakmice", rekao je Baždarević.
On je istakao da nije zadovoljan time što pojedini igrači ne igraju, ali da ima ideju igre protiv Andore, za koju smatra da je dobra ekipa u pojedinim fazama igre.
"Moramo se spremiti u glavama da nas čeka ozbiljan posao", rekao je Baždarević.
Na ponovno pitanje novinara hoće li Spahić doći, Baždarević je rekao da je učinio sve da se on pojavi.
"Mislim da igra dobro, želim da govorim o fudbalu i šta nas čeka na terenu. U svim mojim vizijama Spahić je bio i važan je igrač i nadam se da će biti spreman da da 100 posto sebe kako bi odigrali utakmicu koja će biti teška", rekao je Baždarević.
Dodao je da na spisku nema Ermina Zeca, da ga nije skautirao, ali da ima dobre informacije o njemu i da ponovo igra.
Baždarević je uoči svoje prve utakmice na klupi selekcije BiH rekao da bi pravio pritisak i da ga ne osjeća.
"Mislim da pritiska mora biti, ali ne treba praviti pritisak koji će nas spriječiti da igramo onako kako bi trebali da igramo. Svi znamo kakva je situacija. Biće teško, moramo biti ozbiljni. Bit će jako važno da je odradimo na pravi način za ono što nas čeka u narednim utakmicama", rekao je Baždarević.