Vijesti
Žuta štampa
Dugo očekivani koncert
Dino Merlin za sutra najavljuje spektakl u Splitu
10.04.2015. 14:00
Izvor: mojevesti.ba
Dino Merlin za sutra najavljuje spektakl u Splitu
Dino Merlin u sklopu turneje „Hotel Nacional“ za sutra najavljuje koncertni spektakl u Splitu.
Nakon trijumfalnih koncerata u Ljubljani i Skoplju sutra se u Spladium Areni očekuje rekordna posjeta i spektakl za pamćenje.
Merlin je posljednji koncert u Splitu održao prije pet godina u sklopu turneje „Ispočetka“ i to nakon 20 godina izbivanja iz Splita, kada je privukao rekordnih 10.000 posjetitelja.
„Velika je odgovornost bila pjevati u gradu koji je dao izuzetne umjetnike. Ova publika ima jake uzore i ima na osnovu čega biti izbirljiva i zahtjevna. Zato mi je posebno drago što sam dočekan i ispraćen na ovako euforičan način“, rekao je Dino Merlin nakon splitskog koncerta prije pet godina.
Dino Merlin će sutra pokušati nadmašiti samog sebe, te publici u Splitu priuštiti dosad neviđeni spektakl.
Merlinov produkcijski tim u Splitu najavio je pozornicu na tri nivoa, najmodernije svjetlosne efekte i video projekcije te sveukupno najviše produkcijske standarde, koji će u kombinaciji s posebno pripremljenim aranžmanima i koreografijom doprinijeti da ovaj koncert ostavi neizbrisiv trag u sjećanjima dalmatinske publike.
Nakon Splita, Merlin će pjevati u Linzu, u Austriji, (9. maja), dok se kulminacija turneje Hotel Nacional iščekuje u Sarajevu na najvećem stadionu Bosne i Hercegovine - Koševo, 25. jula. 2015. godine
Pjesma "Školjka" sa posljednjeg albuma "Hotel Nacional" poslušana je na YouTube servisu do sada više od 8,5 miliona puta.