Vijesti
Žuta štampa
Krajem jula koncert i na Koševu
Merlin održao spektakularan koncert u Splitu
13.04.2015. 12:00
Izvor: avaz.ba
Merlin održao spektakularan koncert u Splitu
Dino Merlin je sinoć održao veliki koncerte u Splitu u najvećoj dvorani u Dalmaciji – Spaladium Areni.
Nakon spektakularnih nastupa u najvećim dvoranama regije - Arena Stožice u Ljubljani 14. februara i Boris Trajkovski u Skoplju 28. marta, na red je došao i Split.
Koncert je otvoren jednim od najvećih hitova sa novog albuma Hotel Nacional - pjesmom Školjka, koja je na službenom Dino Merlin Official YouTube kanalu pogledana više od osam miliona puta.
Nakon Školjke, redali su se Dinini novi i stari hitovi u novim aranžmanima i posebno pripremljenim koreografijama. U dvorani prepunoj dobrih vibracija, pozornica na tri nivoa, najmoderniji svjetlosni efekti i video projekcije za koji je zadužen produkcijski tim od 50 ljudi, osigurali su splitskoj publici istinsko večer za pamćenje, piše Merlinova zvanična stranica.
“Split je jedna od najvažnijih destinacija na mojoj turneji. Prvi put sam u Splitu svirao 1985. godine, a na prošloj turneji s albumom 'Ispočetka' svirali smo u prepunoj Spaladium areni, na što sam posebno ponosan jer zaista mislim da je Split grad koji ima najviše talentiranih ljudi po metru kvadratnom” izjavio je Merlin za hrvatski tportal.
Poslije splita, na red dolazi Linz gdje je 9. maja planirano održavanje koncerta u jednoj od najvećih dvorana u Austriji – TipsAreni.
Kulminacija turneje Hotel Nacional iščekuje se u Sarajevu na Koševu i to 25.7.2015., a to će biti i jedini koncert koji će Dino Merlin ove godine održati u Bosni i Hercegovini.
Ulaznce za ovaj jedinstveni događaj će uskoro biti puštene u prodaju.