Vijesti
Žuta štampa
Žarko otkrio koja od pjesama je njegov favorit
Frontmen grupe S.A.R.S za "Avaz": Drago mi je da "Lutku" biraju za prvi ples na vjenčanju
08.06.2015. 12:00
Izvor: avaz.ba
Frontmen grupe S.A.R.S za "Avaz": Drago mi je da "Lutku" biraju za prvi ples na vjenčanju
U sarajevskom Domu mladih preksinoć je održan koncert beogradske grupe S.A.R.S. Prema očekivanjima posjetilaca, Dom mladih bio je ispunjen do posljednjeg mjesta, a tražila se i karta više.
U prepunoj dvorani publika je uživala u fenomenalnoj atmosferi i pjesmama. S.A.R.S je prisutne počastio pjesmama s novog, petog studijskog albuma "Proleće", ali i starim, dobro poznatim hitovima. Dvorana je uglas pjevala najveće hitove, poput "Lutke", "Mir u svetu", "Rakija" i brojne druge pjesme.
U kratkom razgovoru koji smo imali sa Žarkom Kovačevićem, frontmenom grupe S.A.R.S. osvrnuli smo se na nedavna pisanja u medijima i činjenicu da je njihova pjesma "Lutka" najpjevanija u emisiji X Factor Adria.
- Drago mi je da se iz albuma u album uvijek nađe neka pjesma koja se ljudima jako dopadne i bude mnogo slušana. Imamo sreću da nas taj trend prati još od početka sa pjesmama Buđav lebac, Pespektiva, pa eto i Lutka. Nadam se da ćemo ovako nastaviti sa još nekom pjesmom. Lutka je nenadano, po meni, na ovom mjestu. Ona je nekao drugačija od svega što smo do sada radili. Od svog repertoara S.A.R.S.-a ona je najviše u POP stilu, ali drago mi je da ljudi odabiraju tu pjesmu recimo i za prvi ples na vjenčanju. To je lijep momenat i ako tvoja pjesma njima toliko znači da oni žele da je čuju baš u tom momentu i uz nju da zaplešu to je jako lijepo - rekao nam je Žarko.
Na naše pitanje koja od pjesama je njemu lično najdraža Žarko nam je otkrio da mu je pjesma "Za njom" sa posljednjeg albuma "Proleće" favorit.
U razgovoru smo se osvrnuli i na posjećenost njihovih koncerata u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, i na to kako ih prihvata brojna sarajevska publika.
- Svaki naš nastup u Sarajevu je prošao fantastično, sa publikom imamo sjajan odnos. U Srajevu publika fino dočeka sve naše pjesme, ali ako bih neku izdvojio to bi bila pjesma "Rakija" - kazao nam je Žarko.
Za sada grupa S.A.R.S. ne planira novi album, te je u toku je promocija albuma "Proleće".
- Na jesen, ako ne budemo previše zauzeti nastupima, radit ćemo na novim pjesmama - potvrdio je Žarko.
Nakon sjajnog koncerta u Domu mladih, dobra atmosfera je nastavljena na after partyju u Cinemas Clubu Sloga.