Vijesti
Politika
Bakir Hadžiomerović
Orića iskorištavaju kao zgodnu maskotu za skupljanje političkih poena!
24.06.2015. 12:00
Izvor: mojevesti.ba
Orića iskorištavaju kao zgodnu maskotu za skupljanje političkih poena!
Poznati bh. televizijski novinar, nekadašnji voditelj političkog magazina 60 minuta i bivši urednik Federalne televizije, Bakir Hadžiomerović, već je postao poznat po svojim komentarima o vlasti i političkoj situaciji u BiH na društvenoj mreži Facebook. On je danas na svom profilu prokomentirao nedavno hapšenje Nasera Orića, ratnog komandanta Srebrenice, te reakciju bh. političara na ovaj događaj.
Njegovu poruku prenosimo u cijelosti bez ikakvih korekcija:
"Odlična je i ohrabrujuća vijest je da će bh.mljekari moći izvoziti ono što naprave u EU! Kako god, Mirko Šarović ipak ozbiljno radi svoj posao. Priču o izvozu mlijeka aktuelni je ministar vanjske trgovine BiH još u prvim danima svog mandata postavio kao prioritet i eto ga, problem je vrlo brzo riješen. Kamo sreće da imamo još ministara i, generalno, državnih zvaničnika koji se, kao Šarović, bave svojim poslom.
Ma pogledajmo samo Denisa Zvizdića ili notornog Gorana Salihovića. Ili još bolje njihovog političkog mentora Bakira Izetbegovića. Nakon što su povodom besprizornog hapšenja Nasera Orića u "neutralnoj" Švicarskoj konkretno učinili uglavnom ništa na oslobađanju srebreničkog komandanta, skupina iz SDA je pribjegla najlicemjernijoj mogućoj ucjeni koja glasi - Ako ne pustite Nasera ništa od dženaze žrtava genocida 11. jula!?
Ucjenu (ne)obilježavanjem 20. godišnjice najstrašnijeg zločina u Evropi potkraj prošlog stoljeća mogu smisliti samo osobe koje zatočenog Nasera ponovo tretiraju kao zgodnu maskotu za skupljanje političkih poena.
Šta je radio Salihović sve ovo vrijeme ako danas tvrdi da u Tužiteljstvu BiH "postoji slučaj Orić"? Zašto nas ranije nije upoznao s tim slučajem, ako slučaj uopće postoji? Gdje je svih ovih dana bio Izetbegović koji je očigledno propustio priliku da, kao član Predsjedništva BiH i vođa stranke koja se titulira kao bošnjačko-zaštitnnička, u međunarodnim diplomatskim krugovima uključi alarm zbog hapšenja jednog od simbola Srebrenice? Na kadrovskog Zvizdića i ne vrijedi trošiti vrijeme, ali me živo zanima kako je ovaj posljednji kvazipatrotski SDA performans mogao proći bez Meddžide Kreso, predsjednice državnog suda i aktuelne "zatvorske stanodavke" notornog ubice Zike Turkovića?
Uglavnom, obrni-okreni, SDA je još jednom pokazala koliko joj je stalo do ove države i do njenih ljudi. Ko ne vjeruje neka se prisjeti slučaja Ejupa Ganića koji je, kao i Orić, po srbijankoj potjernici, uhapšen na londonskom aerodromu. Ganić je tada imao sreće jer je, za razliku od današnjeg stanja, u Predsjedništvu BiH sjedio Haris Silajdžić. Nažalost, o Orićevoj sudbini, što se Bosne i Hercegovine tiče, odlučuju osobe koje nam u prikrivanju vlastitog neznanja i nekompetentnosti uskraćuju mogućnost da dostojanstveno obilježimo 20. godišnjicu genocida. I sve to, kako rekosmo, sa simbolom Srebrenice nevino zatočenim iza rešetaka".