Vijesti
Politika
Sarajevo
Sastanak Radončića, Nikšića i Komšića: Posebno se razgovaralo o situaciji u Vladi FBiH
23.07.2015. 12:00
Izvor: mojportal.ba
Sastanak Radončića, Nikšića i Komšića: Posebno se razgovaralo o situaciji u Vladi FBiH
Predsjednici Saveza za bolju budućnost (SBB), Demokratske fronte (DF) i Socijaldemokratske partije BiH (SDP) Fahrudin Radončić, Željko Komšić i Nermin Nikšić razgovarali su kako su sami istakli o političkoj situaciji u BiH s posebnim osvrtom na trenutnu situaciju na Vladi Federacije BiH.
Kako su lideri stranaka kazali novinarima nakon sastanka, to su bili neformalni razgovori i "obična" kafa i nije bilo riječi ni o kakvim konkretnim razgovorima o mogućnosti koaliranja ove tri stranke, jer ih vlast ne zanima.
Kako su istakli razgovarali su o tome kako napraviti reformski program koji će biti implementiran na dobrobit svih građana BiH. Inače, još prošle sedmice Nikšić i Komšić održali su sastanak u jednom sarajevskom lokalu, a sinoć je za Patriju Amer Jerlagić, lider SBiH potvrdio da je i ovoj stranic otvoren put da se pridruži SDP-u, SBB-u i DF-u.
08:08 - Danas sastanak Nikšića, Radončića i Komšića
Predsjednici Demokratske fronte, Saveza za bolju budućnost i SDP-a sastat će se danas u Sarajevu gdje će između ostaloga razgovarati o trenutnoj političkoj situaciji u zemlji, sa posebnim osvrtom na krizu vlasti u Federaciji BiH, saznaje novinska agencija Patria.
Željko Komšić, Fahrudin Radončić i Nermin Nikšić razmotrit će i mogućnosti pravljenja nove parlamentarne većine u Federalnom parlamentu, s obzirom da manjinska Vlada SDA- HDZ BiH nema više podršku u ovom zakonodavnom tijelu.
Prošle sedmice njih trojica su uputila zajedničku izjavu u kojoj su kritizirali poteze lidera SNSD-a Milorada Dodika, čiji je prijedlog za raspisivanje referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH usvojila Narodna skupština RS.