Vijesti
Sport
Mehmed Baždarević
Džeko nam treba, niko od mene ne bi bio sretniji da zaigra
10.10.2015. 14:00
Izvor: mojportal.ba
Džeko nam treba, niko od mene ne bi bio sretniji da zaigra
Utakmica BiH - Vels, koja se igra večeras od 20:45 sati, veliki je sportski ispit naših najboljih nogometaša, koji moraju pokazati da imaju snage za iznenađenje i otvoriti nam vrata za eventualno učešće u baražnim utakmicama.
Stručni štab na čelu s Mehmedom Mešom Baždarevićem je proteklih dana bio u velikim problemima oko sastava ekipe, jer na okupljanju u Trening centru nisu dobili šta su priželjkivali.
Selektor je pozvao čak 29 nogometaša, ali ih je previše došlo s povredama iz svojih klubova, tako da je morao pozvati i 30. igrača - Izeta Hajrovića.
Od povrijeđenih se uspio oporaviti samo Senad Lulić, dok je situacija oko nastupa Edina Džeke i dalje upitna. Znat će se večeras da li će kapiten biti na klupi svoje ekipe.
"Edin nam treba, niko od mene ne bi bio sretniji da zaigra, on ima želju, došao je na okupljanje i želi probati zaigrati. Znači nam puno u igri, ali šta je tu je", rekao je Feni selektor Baždarević.
Teren stadiona Bilino polje je odlično pripremljen i nije korišten za sinoćnje treninge reprezentacija, s obzirom da nijedan selektor nije zatražio trening u "gnijezdu Zmajeva“.
U Zenici je atmosfera mirnija nego što se očekivalo, jer je prijepodnevna kiša učinila svoje. Ipak, u popodnevnim satima kada pristignu svi navijači koji su uspjeli osigurati ulaznice za večerašnju utakmicu bit će "vruće i veselo“.
Bh. Zmajevi iz ove utakmice trebaju sva tri boda, dok Velškim Zmajevima treba barem bod da potvrde svoj nastup u Francuskoj.