Vijesti
Sport
Baraž za EURO 2016
Elliot vjerovatno posljednja prepreka za bh. napadače
23.10.2015. 12:00
Izvor: mojportal.ba
Elliot vjerovatno posljednja prepreka za bh. napadače
Robert Elliot, golman engleskog premierligaša Newcastlea nada se da će dobiti priliku na golu Republike Irske u dvomeču baraža za EURO 2016 protiv BiH.
Irski mediji navode kako će Elliot vjerovatno biti broj jedan u dva spomenuta susreta, jer je trenutno jedini irski golman koji brani u svom klubu.
Naime, iskusni Shay Given i Darren Randolph, trenutno griju klupu u Stoke Cityju, odnosno West Hamu, dok je Elliot odlično iskoristio priliku koja mu se ukazala u Newcastleu.
Nakon povrede prvog golmana Holanđanina Tima Krula u prvi plan iskočio je Elliot koji je bio odličan u prvoj ovosezonskoj pobjedi Newcastlea prošlog vikenda protiv Norwicha rezultatom 6:2. Ono što ide na ruku Elliotu je i činjenica da može braniti bez velikog pritiska u klubu, jer je i treći golman Karl Darlow van stroja zbog povrede stopala.
“Selektor Martin O'Niell mi je nekoliko puta rekao da moram da igram, što je potpuno razumljivo. Pokušavao sam da dođemo do svoje prilike i sada sam je dobio. Moram zadržati svoje mjesto u timu, nadam se na duže staze, a to će mi pomoći da ostane u reprezentaciji Irske. Naravno, moram naporno raditi u Newcastleu jer samo tako ću dobiti priliku da nastup za svoju zemlju”, rekao je Elliot.
Golman Necastlea smatra da je pred njegovom selekcijom strašno težak posao. Bh. reprezentacija predvođena Edinom Džekom, po njemu, je veoma jaka reprezentacija i izuzetno neugodan rival.
“BiH je zaista težak protivnik kojeg smo dobili u žrijebu. Ono što je dobro za nas je da revanš igramo na domaćem terenu. Nadam se da ćemo to znati iskoristiti. Pred našim navijačima možemo pobijediti svakoga, što smo dokazali u proteklim kvalifikacijama. Nedavno smo pobijedili Njemačku što pokazuje da imamo vrhunsku reprezentaciju sa izuzetnim timskim duhom. Samo moramo vjerovati u sebe, dati naš maksimum i nadam se da ćemo tako doći do finalnog turnira u Francuskoj”, optimističan je Elliot.
Prva utakmica baraža za Evropsko prvenstvo u Francuskoj između BiH i Republike Irske igraće se 13. novembra na zeničkom “Bilinom polju”, a revanš tri dana kasnije na stadionu “Aviva” u Dablinu.